Уважаеми дарители,
поради технически причини след 25 август 2023 г. месечните SMS абонаменти са таксувани със закъснение на 4 и 5 октомври. Част от дарителите, които са клиенти на Yettel, са били погрешно таксувани два пъти. Телекомът работи за възстановяване на надвзетите суми, като това ще бъде отразено с корекция в следващата месечна фактура.

Моля да ни извините за причиненото неудобство и Ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Заедно за Джан!

Заедно за Джан!

Джан Ахмед с. Желязковец
Начало на кампанията: 08.06.2023
Цел: 86 939 лв.
Остават: 76 174 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
3266 14 0 2750 лв. 687 лв. 4034 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

​Малкият Джан трябва да бъде опериран – роден е недоносен и впоследствие развива ДЦП – спастична квадрипареза. Нужна му е тази жизненоважна операция за преодоляване на спастиката,  която му пречи да ходи самостоятелно и да провежда ефективна рехабилитация.

Джан се ражда преждевременно в 27 гестационна седмица от патологична двуплодна бременност. За съжаление еднояйчният му близнак не оцелява, а Джан води битка за живота си 68 дни в неонатология.

След като се стабилизира е изписан и почти веднага започват рехабилитационни процедури за преодоляване на двигателното изоставане. Въпреки това му е поставена тежката диагноза Детска церебрална парализа (ДЦП). Така битката продължава с много процедури и терапии, ходене в специализирани центрове от 3 години, но спастиката не може да се преодолее само с рехабилитации.

Радваме се, че намерихме  известния неврохирург, който прилага лечение на спастиката чрез  SDR Селективна дорзална ризотомия. Консултация с д-р Парк от Детска болница „Сейнт Луис“ в САЩ потвърждава, че ако бъде извършена селективна дорзална ризотомия, спастиката ще намалее и Джан ще може провежда по-ефективна рехабилитация, да пази равновесие и да проходи.

Стойността на процедурата е 49 118 щатски долара.

Джан е едно лъчезарно и винаги усмихнато дете, но въпреки това има неща, на които той все още не може да се радва! Той не може да ходи самостоятелно, да тича на воля с връстниците си, да играе на топка и какво ли още не, към момента това е невъзможно заради неговото заболяване. Нужна му е тази жизненоважна операция, за да може да проходи – Джан е един доказал се малък герой, който ще се справи и с това!

letter С голяма надежда и вяра се обръщаме към вас! Това малко слънце има нужда от вашата помощ, за да играее и да изживее едно прекрасно детство, както другите дечица. Моля ви от сърце да подкрепите и помогнете с каквото можете! Вярвам, че има много хора с добри сърца, които ще откликнат на този зов за помощ! Джан не посещава детска градина или ясла, защото не може да ходи и не е самостоятелен. Денят му минава с много процедури, упражнения, масажи и рехабилитации. Той е много слънчево и жизнерадостно дете. Нашата надежда сте вие, вашата помощ и състрадателност. Всяко дарение е крачка към по-добро бъдеще за Джан!