Дари в помощ на зависимите – всеки живот е важен!

Начало на кампанията: 30.03.2023

В терапевтичен център "Свети Илия" към Фондация “Общност в помощ на зависимите” се лекуват 31 човека с различни зависимости. Кампанията набира средства за тяхното лечение, за да успее да ги „върне“ в обществото като пълноценни личности.

Дари в помощ на зависимите – всеки живот е важен!
image
982 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS NEZAVISIM

За кампанията

Към момента в Терапевтичен център „Свети Илия“ към Фондация “Общност в помощ на зависимите” се лекуват 31 човека с различни зависимости.

По-голямата част са млади хора с различни по вид и продължителност употреби на наркотици, алкохол, хазартна зависимост и комбинирани зависимости (две и повече едновременно).

Зависимостта НЕ Е избор, слабост на характера или липса на воля.

Зависимостта е заболяване, което изисква лечение и подкрепа. За съжаление, хората със зависимости са едни от най-засегнатите от неприемане в обществото ни.

През 2022 г. успяхме да се преборим за частично държавно финансиране с огромната помощ на Община Габрово – 50% от месечната издръжка само за 10 човека. За други 14 таксата се покрива изцяло или частично от родителите.

Имаме още 6 човека, които се лекуват изцяло на издръжката на Фондацията, защото семействата им нямат възможност да плащат таксата.

  • Лили се бори, за да може да се радва на порасналото си момче, чието детство е пропуснала в употребата на наркотици.
  • Миро – млад човек, който през по-голямата част на съзнателния си живот е бил в употреба, предимно наркотици. Добър, възпитан и много човечен.
  • Дидо – баща, който заради зависимостта си е загубил връзката със семейството и дъщеря си, но е тук с нас и ще се бори…
  • Гери се бори да се възстанови, за да може да бъде подкрепа на малката си дъщеричка.
  • Иван има само баба си, която дава сърце и душа за него, но самата тя е на години, в които не може да му помогне финансово.
  • Николай – мъж на възраст, с тежък проблем с алкохола. Сам, без близки и подкрепа, който заслужава да изживее живота си достойно.  

Как преминава един ден на един наш резидент?

Резидентите в Терапевтичния център имат организирано ежедневие, в което придобиват трайни навици за грижа за себе си и другите, формират нови социални умения, с тях работят психолози и консултанти с личен опит в преодоляването на стереотипното им поведение. Целта е да се „върнат“ в обществото като пълноценни личности.

Участниците в Дневния център имат терапевтичните сесии, преминават курсове за професионална квалификация, продължават обучение в университет, работят.

Лечението при нас включва пълна издръжка: спане, хранене три пъти дневно, интензивна терапевтична програма. Повечето зависими нямат или са загубили здравноосигурителни права, това налага закупуване на необходимите им лекарства, както и заплащане при посещенията при лекари-специалисти.

letter Помогнете ни, за да помагаме и да бъдем Промяната! 

Целта

Как Вашето дарение ще ни помогне? 

  • 30 лв. ще покрият седмичните лекарства на един човек.
  • 60 лв. ще помогнат на един човек да посети лекар специалист.
  • 450 лв. ще помогнат да посрещнем нуждите на един човек за седмица лечение.
  • 1800 лв. ще помогнат да посрещнем нуждите на един човек за цял месец лечение.

За по-малко от две години работа на терапевтичния център имаме 17 момчета и момичета, преминали пълната програма.

17 човека, които отново работят, учат и живеят своя живот пълноценно! 

Фондация „Общност в помощ на зависимите“ е акредитиран доставчик на социални услуги за хора със зависимости, както и за техните семейства, близки и приятели. Акредитацията му е заверена от съответния лицензи, издадени от Министерството на труда и социалната политика на Република България.

Голямата амбиция на Фондацията е да получи държавна подкрепа за осигуряване на напълно безплатен достъп до ефективно лечение и рехабилитация на зависимости.

С тази кампания сдружение „Планинско спасяване Пазарджик“ се включва в Световното движение за празнуване на щедростта ЩедрияВторник 2023 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!