Фондация „За нашето бъдеще“ събра над 6000 лева в подкрепа на деца с акушерска пареза
DMS PAREZA

Фондация „За нашето бъдеще“ събра над 6000 лева в подкрепа на деца с акушерска пареза

Сподели

През периода на мартенската кампания „Мартеници с две сръчни ръчички“ Фондация „За нашето бъдеще“ събра над 6000 лева в подкрепа на основната им кауза – подпомагане на деца с акушерска пареза (увреждания на брахиалния плексус, получени по време на раждане).

Творци от цялата страна изработиха мартеници с кауза, а стотици минувачи подкрепиха благотворителните базари в гр. Разград и гр. Свиленград, организирани от Фондацията. Бяха организирани и благотворителни базари от доброволци в гр. Дупница, гр. Момчилград и село Сталево.

По време на събитията бяха раздадени брошури с информация за диагнозата, целите на фондацията и как може да се подкрепи каузата. Със събраните средства ще се организират групови инициативи и занимания за деца с акушерска пареза и ще се осигури финансова подкрепа за 10 деца с увреждания на брахиалния плексус  за провеждане на различни терапевтични процедури.

Фондацията продължава своята мисия по набирането на средства за лечение на деца с акушерска пареза с организиране на други инициативи.

Подкрепете кампанията „Бъдеще за децата с пареза на ръката“ с DMS PAREZA

Заедно събрахме 472 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
282 18 0 44 лв. 110 лв. 0 лв.

За кампанията

Фондация „За нашето бъдеще“ е учредена от родители на дете с увреждания на брахиалния плексус (т.нар. акушерска пареза, родова травма на раменния сплит, акушерска парализа, увреждания на плексус брахиалис, парализа на ЕРБ, Дюшен).

Децата с увреждания на брахиалния плексус се нуждаят от ежедневни процедури за постигане на жизненоважни функции на засегнатата ръка.

Лечението е скъпо и продължително. Семействата нямат възможност да поемат ежедневните разходи за рехабилитационни и профилактични процедури, спортни дейности, арт терапии, хипотерапия, ерготерапия, плуване, други процедури и обучителни дейности в страната и в чужбина.

Поради финансови причини се налага да правят по-малко процедури или да прекратят лечението. За съжаление това води до изоставане на функциите на ръката и понякога дори до загуба на вече спечелени функции на ръката. С всичко това се увеличава и риска от деформации в ръката и тялото.

Бебетата, родени с този вид увреждане, се нуждаят от специфично и продължително лечение – физиотерапия, рехабилитация, хирургични интервенции, носене на ортези, сплинтове и шини, приложения на боток и други.

Важно е да има правилен модел на поведение от страна грижещите се за тях лица, екипна работа на медицински специалисти в различни направления (хирург на горен крайник, невролог, ортопед, физиотерапевт, рехабилитатор, кинезитерапевт, ерготерапевт и др.) за постигане на функциите на ръката и за преодоляване на последствията.

Всичко това води до продължително страдание на детето. Също така проведеното лечение невинаги гарантира пълно отстраняване на вторичните проблеми, които възникват като резултат от увреждането на нервите – деформациите в ръката и структурата на тялото, сензорните нарушения.

letter Набираме 4000 лв. за да подкрепим 10 деца на различна възраст и с различни степени на увреждане, които да провеждат различни терапевтични процедури.