Най-дълголетното читалище в община Велинград обновява своята сцена!

Начало на кампанията: 16.12.2022

Целта на настоящата дарителска кампания е да закупим нови театрални завеси, за да подобрим условията на нашата сцена и да я преобразим, така че да отговаряме на съвременните изисквания и всички артист-изпълнители да се чувстват още по-уютно при нас!

Най-дълголетното читалище в община Велинград обновява своята сцена!
175 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS ZAVESA

За читалището

Разположено в идеалния център на Велинград, народно читалище „Отец Паисий – 1893“ реализира ежегодно над 100 събития в своя театрален салон!

Културната програма включва както изяви на местни състави, така и многобройни участия на гостуващи артист-изпълнители. Благотворителни концерти, театрални спектакли, литературни четения и представяне на автори, коледни концерти и училищни продукции – всички тези събития превръщат нашия салон в емблематично средище, в пулсиращото сърце на общността.

Едно от най-ярките събития през текущата година бе гостуването на оперни звезди от международната сцена по случай отбелязване годишнина от рождението на Николай Гяуров. Това е вторият пореден концерт със световно известни артист-изпълнители, начинание, което се надяваме да превърнем в традиция.

Нашата сцена също е и пространство за изява и експеримент на млади таланти, които тепърва прохождат в своята професионална кариера. Те ползват салона абсолютно безвъзмездно, като това е нашият начин да подпомогнем развитието на новите поколения в предизвикателния свят на изкуството.

letter Апелът ни е заедно да преобразим театралната сцена, за да отговаря на съвременните изисквания за работа. Избрали сме 330 гр. негорим плат Регата, за да оформим т.нар „черна кутия”, нужна ни за театралните спектакли. Вече имаме подкрепа завесите да бъдат разкроени и ушити безвъзмездно от фирма, специализирана в шивашката индустрия!

Целта

Вярваме, че с общи усилия и стъпка по стъпка можем да превърнем нашето Читалище в един красив, разпознаваем и утвърден уютен дом на културния живот в града!

Фейсбук страница на Читалището:

https://www.facebook.com/chitalishte.velingrad

Фейсбук група на Читалището:

https://www.facebook.com/groups/867619523263481

Фейсбук група на библиотеката към Читалището:

https://www.facebook.com/groups/719459031864775

Инстаграм профил на Читалището:

https://www.instagram.com/cultural.house.velingrad/

Канали в Youtube:

https://www.youtube.com/@cultural.house.velingrad

https://www.youtube.com/user/DMechevOrchestra

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!