Подкрепи „Втори дом“ – буферен център за семейства с деца в Пловдив

Начало на кампанията: 13.07.2022

Фондация „Юкрейн съпорт енд реноватион“ набира средства за изграждане на семеен буферен център в Пловдив с фокус върху детското развитие и интеграцията на родителите. От началото на войната в Украйна центърът обслужва украински семейства.

Подкрепи „Втори дом“ – буферен център за семейства с деца в Пловдив
3 152 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS VTORI DOM

За кампанията

Сградата на семейния център, бивша белодробна болница, е дадена на организацията от общината. Състоянието на водопровода, външната и вътрешна изолация не е добро. Центърът се нуждае и от оборудване на кухните, стаите и баните.

Към сградата на белодробната болница има и още една, по-малка сграда, също нуждаеща се от сериозен ремонт, която ще се превърне в детски център.

Там децата ще учат и играят в защитена среда, докато родителите се заемат с административни ангажименти, търсят работа или ходят на уроци по български.

letter Целта на детския център е да намали до възможно най-голяма степен стреса от преместването на семейството в изцяло нова среда. Организацията се нуждае от 40 000 лв. за наложителни ремонтни дейности. 

Развитие

Завършихме ремонта в детския център и отворихме летен училищен лагер, който ще приюти над 40 деца-бежанци, чиито майки са на работа през лятото и децата остават сами вкъщи.

На всеки 2 седмици приемаме нови деца, така че през летния период (до 15 септември) ще зарадваме над 450 деца-бежанци от Украйна. Тече подготовка да бъдат организирани и летни занимални.

Снимките са от 2 етаж на сградата, който вече е ремонтиран и се превърна в удобно и уютно място!

Продължаваме с  обновяването на първия етаж, поради което кампанията остава отворена и ще набира средства до края на ремонта.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!