Заедно за първия коткодом в Балчик!

Начало на кампанията: 10.05.2022

Ние сме малък екип от доброволци, който обожава животните и отделя цялото си свободно време, да се грижи за бездомничетата в Балчик. Често откликваме на сигнали за бедстващи котки из цялата страна.

Заедно за първия коткодом в Балчик!
9 167 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS KOTE

Нека заедно изградим първия коткодом в Балчик!

Подслоняваме животните в домашни условия, но бройката им става все по-непосилна, особено поради факта, че Балчик стана убежище и на много украински бежанци, които имат нужда от нашата помощ за домашните си любимци.

Община Балчик подпомогна дейността ни и ни предостави малка сграда, но оттук с наши средства трябва да превърнем голите тухлени стени в уютен подслон за пухкави бездомничета.

Освен че ще е първото такова пространство в необластен град, приютът ще ни помогне да спасим много повече котки от улицата, където те ежедневно стават жертва на автомобилния трафик, на инфекции, болести и недобронамерени граждани.

Сградата ще служи и за временен подслон на подлежащи на кастрация котки, което е ключова част от борбата със свръхпопулцията на бездомните животни. 

letter Без вашата помощ повечето от тях биха останали на улицата, където животът им няма да е по-дълъг от година-две…От наша страна, ние обещаваме да изградим един истински морски пристан за пухкавите котенца на града!

Целта

Вашата помощ ни е нужна, за да съберем 10 000 лв. и да ремонтираме сградата ни, което включва:

 • Да измажем и изолираме нашия коткодом, така че да е уютен, сух и топъл за животинките, особено през студените месеци. В галерията може да видите сегашното му състояние.
 • Да купим нужните мебели, катерушки, котешки тоалетни, драскалки и легълца – животинките ще бъдат в максимално близки до домашните условия, без клетки и ограждания. В галерията може да видите как до момента се грижим за спасените от нас животинки.
 • Да обособим отделни помещения за: новопостъпили и карантинирани котки; за малки котенца и майки; за хронично болни котки на специфична терапия; за болни и нуждаещи се от спешно лечение
 • Да заредим достатъчно храна, обезпаразитяващи, медикаменти, почистващи препарати и тоалетни принадлежности за животните
 • Да поставим мрежа тип „птичарник“ на двора, така че котенцата да могат да излизат и на слънце без риск да избягат.
 • Да закупим дървени къщички за животни за двора на сградата

Можете да подкрепите кампанията „Заедно за първия коткодом в Балчик!“ и в Platformata.bg

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!