Шанс за хората с двигателни затруднения да се запознаят с планината!

Начало на кампанията: 24.01.2023

Скъпи приятели, нуждаем се от Вашата подкрепа, за да продължим да създаваме свят, в който невъзможното става реално, а думите равнопоставеност, толерантност и помощ са двигателите на тази магия. Предизвикателствата стават все по-големи, а в едно с това и броя на участниците. Всеки път се разделяме с въпроса на нашите участници: „Кога е следващото събитие?” За да не вдигаме рамена, а можем решително да кажем кога, имаме нужда от Вашата подкрепа.Поставихме си амбициозния план – всеки месец по едно събитие. За да стане това възможно имаме нужда от Вашата регулярна подкрепа с месечни вноски.

Шанс за хората с двигателни затруднения да се запознаят с планината!
5 096 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS ELA

Защо го правим

Интересът към събитията ни нараства постоянно. Разчупихме стереотипа и показахме на хората с увреждания един различен свят, на приятелска общност, по-екстремно преживяване и силни емоции.

До момента сме успели да покажем недостъпни места, закътани в нашата природа на над 150 човека с увреждания и с подкрепата на над 450 доброволци.

Заедно сбъдваме мечти и покоряваме върхове, плуваме в реки и се спускаме в пещери, препускаме в състезание по планинско бягане и се потапяме в планинската белота с шейни. Всичко това е възможно благодарение на множеството сърцати доброволци.

Ние сме фондация “Ела и Ти” и вече 7 години правим планините и пещерите в България достъпни и за хората със затруднени и напълно ограничени физически възможности.

Бяхме на Седемте Рилски езера, в пещерите Съева дупка, Снежанка, Банковица и Проходна, качихме се няколко пъти на снежния Черни връх и достигнахме х. Вихрен с шейни, теглени то скиори, плувахме на водни колела в язовири и реки, прелетяхме с въжен тролей над Фотински водопади, посрещахме изгреви и изпращахме залези,  качихме се на/върху Караджов камък, преминахме трудната пътеката до пещерата на Св. Иван Рилски, участваме всяка година в състезанието “По стъпките на Алеко” в отбори с нашите многобройни приятели с увреждания. 

Успяхме да достигнем до х. Рибни езера, най-високопланинския язовир Калин и до х. Иван Вазов. И двете събития бяха предизвикателство, защото включиха необходимостта от подсигуряване на високопроходими автомобили.

Каним всички желаещи да се включат в нашата кампания, за да тръгнем отново на един разЛичен планински поход във всички годишни сезони.

Искаме отново да минем отдвъд границите, разчупим стереотипа и покажем, че и те, хората с увреждания могат да имат едно по-различно и екстремно преживяване. Ако някой каже НЕВЪЗМОЖНО! То ние всеки път отговаряме Не, ВЪЗМОЖНО е!

Благодарим ви!

letter Предизвикателствата стават все по-големи, а в едно с това и броя на участниците. Всеки път се разделяме с въпроса на нашите участници: „Кога е следващото събитие?” За да не вдигаме рамена, а можем решително да кажем кога, имаме нужда от Вашата подкрепа. Поставихме си амбициозния план – всеки месец по едно събитие. За да стане това възможно имаме нужда от Вашата регулярна подкрепа с месечни вноски.

Събраните средства ще осигурят:

Средствата са ни необходими за регулярното организиране и реализиране на събиитята. Всяко едно от тях /събитията/ изисква сериозна организация, подсигуряване на необходим инвентар, регулярно обучение на нашите доброволци, базово помещение и разбира се текущите административни разходи и счетоводни услуги, без които не може. Наличните колички успяхме да стегнем, обновим и съхраним, благодарение на Вашата подкрепа.

В момента имаме огромна необходимост от закупуването на още три специализирани колички – оригинални от производителя – на обща стойност 31 000 лв. Разполагаме с оферта за закупуване на три специализирани колички, от които имаме крещяща вече нужда.

Тази година организацията се включва в Световното движение за празнуване на щедростта ЩедрияВторник 2023, което е на 28 ноември.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!