Скъпи дарители, партньори и съмишленици, информираме ви, чe статистиката за SMS даренията в сайта в момента не отразява даренията чрез SMS от август и септември. Работи се по възстановяването й. Приемете извиненията ни за причиненото неудобство и ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Шанс за хората с двигателни затруднения да се запознаят с планината!

Начало на кампанията: 24.01.2023

Вече 6 години аз, Гергана Дойчинова, като учредител на „Ела и ти“ заедно с нашите сърцати съмишленици разбиваме стереотипите - заедно с над 300 доброволеца успяхме да покажем на 125 човека с увреждания, че водопадите, пещерите и цялата красота на България са достъпни и за тях.

Шанс за хората с двигателни затруднения да се запознаят с планината!
4 657 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS ELA

Как го правим

Ние създаваме свят, в който невъзможното става реално, а думите равнопоставеност, толерантност и помощ са двигателите на тази магия.

Участвахме в предишните три издания на състезанието „По стъпките на Алеко“. С подкрепата на дарители застанахме на старта и през 2022 г. и финиширахме с нов рекорд – 2:24 ч., следвани от втория ни отбор с време – 3:24 ч, което е преди контролното време за участници без двигателни проблеми.

И тази година 11-километровото трасе очаква нашите два отбора на 30.09., вече се подготвяме усилено. Започнахме годината с треньора Петър Петров, готов да подготви нашите смели участници!

Подготовката за физическата ни издръжливост е целогодишна, защото целта ни е една – успешен финал за хората в неравностойно положение в това планинско състезание.

Търсим още съмишленици и приятели, готови да се включат в нашата кауза. Събитията ни събират хора, които нямат обща демография, но ги свърза едно – планината, приключенията и състезанията!

Ние сме звездите на състезанието и не оставаме незабелязани! Носим брандирани екипи и сме лесно разпознаваеми. 

През изминалите години организирахме незабравими преживявания – участвахме в преминаването по въжен тролей над водопади, посетихме пещери, издигахме се с въжени системи, достигнахме на водно колело до остров. Участвахме в две планински бягания с носилка, с шейни, теглени с турови ски и достигане до планински върхове.

letter Част от инициативите ни досега бяха подкрепени от Столична община, а Timeheroes ни изненадаха с награда за смел подход 2019 г.

Събраните средства ще осигурят:

 • професионална подготовка с треньор за нашите състезатели в продължение
  на месеците до състезанието.
 • 8 тренировки месечно за състезателните ни отбори
 • специализирана носилка и място за съхранение
 • специализиран инвентар – ленти,карабинери,ръкавици,раница,
 • специално подготвен екип на участниците
 • транспорт за участници с увреждания
 • награди-стимул за участниците – най-малко 20 доброволци-бегачи
 • хапване и напитки

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!