Да помогнем на Марти!

Мартин Йорданов Ботевград
Начало на кампанията: 23.12.2021

Малкият Марти събира средства за да продължи с рехабилитацията - родителите имат надежда, че той скоро ще ходи сам!

Да помогнем на Марти!
40 505 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS MARTI

За кампанията

Мартин се ражда с разширени вентрикули и значително разширени субарахноидни пространства. На 4-месечна възраст е опериран за поставяне на клапна система заради вродена хидроцефалия.

На 7-месечна възраст му е поставена диагноза Детска церебрална парализа и епилепсия. Рехабилитацията в България не дава резултати и затова родителите се насочват към център „Рибем” Турция.

Марти вече имаше кампания в DMS, благодарение на която му беше проведено лечение и интензивна рехабилитация в Рибем с много добри резултати – постигнат е контрол на главата, вече може да се обръща и седи сам, да лази, да се изправя и дори да ходи странично, хванат за предмет.

Според специалистите в центъра, детето има реален шанс да проходи, ако терапията продължи.

letter През 2023 год., поради значително увеличение на цените в център Рибем (190 евро на ден), родителите на Марти се ориентират към друг рехабилитационен център, подходящ за състоянието на детето - "Норопедиа", Истанбул, където, освен Бобат, е включена и нова терапия "Медек". Интензивната рехабилитация трябва да продължи поне още една година, за да има Марти шанс за прохождане, но средствата не достигат. На ден терапиите са на стойност 120 евро без ДДС.

Развитие на кампанията

Лечението му и интензивната рехабилитация в Турция продължават и дават добри резултати!

До момента Марти е постигнал по-добър контрол на главата, самостоятелен седеж, изправяне, странично ходене по предмети, обръщане и лазене. Също така вече може да прави по 3-4 самостоятелни стъпки. В момента усилено се работи върху подобряването на баланса и координацията, за да може да проходи.

През 2024 год. Марти продължава рехабилитацията си в Турция, в център „Trea Kids“. Офертата за едногодишна терапия е на стойност 22 464 евро.

Отделно има по 6 процедури Floortime терапия месечно в друг център, препоръчан от лекуващия турски невролог. Стойността за 1 месец е 300 евро, за годината са необходими 3600 евро. За нощувки разходите възлизат на около 9500 евро за 12 месеца.

Общо за 2024 год. за лечение и престой са необходими приблизително 35 500 евро. Към януари 2024 год. в дарителската сметка на Марти има 22 000 лв.

 

 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!