Да помогнем на Марти!

Да помогнем на Марти!

Мартин Йорданов Ботевград
Начало на кампанията: 23.12.2021
Цел: 88 400 лв.
Остават: 47 895 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
11381 731 122 7579 лв. 2967 лв. 16506 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 32 от 2 лв.4 от 5 лв.

За кампанията

Мартин се ражда с разширени вентрикули и значително разширени субарахноидни пространства. На 4-месечна възраст е опериран за поставяне на клапна система заради вродена хидроцефалия.

На 7-месечна възраст му е поставена диагноза Детска церебрална парализа и епилепсия. Рехабилитацията в България не дава резултати и затова родителите се насочват към център „Рибем” Турция.

Марти вече имаше кампания в DMS, благодарение на която му беше проведено лечение и интензивна рехабилитация в Рибем с много добри резултати – постигнат е контрол на главата, вече може да се обръща и седи сам, да лази, да се изправя и дори да ходи странично, хванат за предмет.

Според специалистите в центъра, детето има реален шанс да проходи, ако терапията продължи.

letter През 2023 год., поради значително увеличение на цените в център Рибем (190 евро на ден), родителите на Марти се ориентират към друг рехабилитационен център, подходящ за състоянието на детето - "Норопедиа", Истанбул, където, освен Бобат, е включена и нова терапия "Медек". Интензивната рехабилитация трябва да продължи поне още една година, за да има Марти шанс за прохождане, но средствата не достигат. На ден терапиите са на стойност 120 евро без ДДС.