Да помогнем на Марти!

Мартин Йорданов Ботевград
Начало на кампанията: 23.12.2021

Малкият Марти събира средства за да продължи с рехабилитацията в център Рибем - родителите имат надежда, че той скоро ще ходи сам!

Да помогнем на Марти!
37 091 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS MARTI

За кампанията

Мартин се ражда с разширени вентрикули и значително разширени субарахноидни пространства. На 4-месечна възраст е опериран за поставяне на клапна система заради вродена хидроцефалия.

На 7-месечна възраст му е поставена диагноза Детска церебрална парализа и епилепсия. Рехабилитацията в България не дава резултати и затова родителите се насочват към център „Рибем” Турция.

Марти вече имаше кампания в DMS, благодарение на която му беше проведено лечение и интензивна рехабилитация в Рибем с много добри резултати – постигнат е контрол на главата, вече може да се обръща и седи сам, да лази, да се изправя и дори да ходи странично, хванат за предмет.

Според специалистите в центъра, детето има реален шанс да проходи, ако терапията продължи.

letter През 2023 год. рехабилитацията на Марти в център Рибем продължава. Всяка процедура е на стойност 70 евро. В зависимост от броя процедури месечно са необходими между 1500 и 2800 евро. Нощувките са на стойност 50 евро на вечер. Към 17.01.2023 год. в дарителската сметка на Марти има 44 000 лв., които ще покрият терапиите за следващите 8-9 месеца.

Развитие на кампанията

На 13.08.2022г. Марти навърши 4 години.

Лечението му и интензивната рехабилитация в Турция продължават и дават добри резултати!

До момента Марти е постигнал по-добър контрол на главата, самостоятелен седеж, изправяне, странично ходене по предмети, обръщане и лазене. Също така вече може да прави по 3-4 самостоятелни стъпки. В момента усилено се работи върху подобряването на баланса и координацията, за да може да проходи.

Към 10.08.2022 год. в дарителската сметка на Марти има 51 000 лв., които ще са достатъчни за терапии до края на годината.
Кампанията продължава за набиране на средства за рехабилитационни процедури в център „Рибем“ през 2023 година.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!