За Коледа си пожелавам връх и нов хоризонт!
DMS VARHOVE

За Коледа си пожелавам връх и нов хоризонт!

Сподели

Помните ли първия път, когато заведохте детето си в планината?

Там, където всичко е вълшебно, където зад всяко дърво и храст се крие магично същество, там, където бузите се зачервяват, но не от студа, а от щастието след досега с чистата природа.

Има дечица, които никога не са преживавали такова щастие. Не знаят какво е да погледнеш отвисоко: над града, над хората, над всички тъги и проблеми.

Фондация „Конкордия“ има специална коледна мисия: помага на деца със специални нужди да изкачат своите първи върхове, Мусала, Ком и Черни връх.

Идеята за кампанията се появи от едни картини на децата, на които помагаме в семеен център „Посока“. Те нарисуваха различни планински кътчета, благодарение на своето въображение и талант. Децата, за които се грижим, са със специални нужди, но имат своите таланти, които в случая са много големи„, споделя Зорница Симеонова, експерт „Комуникации“ във фондацията в телевизонно интервю.

А децата, на които помагат, са различни – понякога затрудненията им са от психологически характер, друг път – от двигателен. Понякога са такива със семейни затруднения, а възрастта им също е различна.

„За нас изкачването на върхове често не е изкачването, а всичко онова, което се случва по пътя. За всеки е важен пътят за постигане на целите, а при тях това са едни големи затруднения“, разказва още Зорница.

За изкачването на върховете децата ще бъдат разпределени в групи, които ще се отправят към съответните дестинации. Ще се направят и предварителни репетиции с кратки преходи.

Кампанията доби много голяма популярност. Привлякохме за свои съмишленици много спортисти, които изявиха желание да ни помогнат в самите преходи. Мислим да привлечем и специални гидове„.

„Искаме да покажем на децата, че и те могат да си поставят цели и да ги постигнат, да формираме отношение към природата. С тези изкачвания те опознават много добре телата си, научават се на дисциплина“.

Планира се една група да бъде от 5- 6 деца и специален екип от поне четирима души.

Нужната сума за кампанията е 2700 лв.

Да изпратим дарителски SMS с текст DMS VARHOVE на 17 777 или да дарим онлайн и да дадем крила на децата!

„По Коледа обикновено се активизираме още повече. В момента сме в голяма кампания, свързана с нашия социален бизнес – имаме ателие за свещи и керамика. Предстои да отворим и физически магазин. Друга наша кампания е свързана със стена за катерене. Тя е за деца със специални нужди. Този проект е включен в една цялостна терапевтична програма, но за да я осъществим имаме нужда от финансиране„, споделя Зорница в интервюто.

Фондация Конкордия има и постоянна кампания в DMS, която има нужда от 5000 лв. месечно. С нея над 100 гладуващи души получават сандвичи и над 2000 порции жизненоважна топла храна.

Можем да участваме в това хуманно дело със SMS с текст DMS CONCORDIA на 17 777 или с онлайн дарение.