Една мечта се сбъдна! Подкрепете ни заедно да умножаваме доброто!

Начало на кампанията: 23.11.2021

Търсим подкрепа за ремонт, дооборудване, регистрация на склад и кухня-майка с фурни за топла храна, закупуване на обзавеждане (хладилници, фризери, умивалник, рафтове, посуда и прибори за готвене), снабдяване с трайни храни за готвене и за предоставяне на храна на нуждаещи се.

Една мечта се сбъдна! Подкрепете ни заедно да умножаваме доброто!
image
3 614 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS DOBRO

Една история, която искаме да ти разкажем

Ние сме ‘Доброволците на Св. Георги’ (www.dobrovolcite.bg) и нашата мисия е да умножаваме доброто в света чрез милосърдие, грижа и съпричастност към болни и нуждаещи се, и като ги подпомагаме в старанието им да подобрят положението си.

Вече почти две години събираме, готвим и раздаваме хляб и храна, помагаме за социално – битови и здравни въпроси.

Осигуряваме храна три пъти седмично, без никакво прекъсване, независимо от сезона или броя налични доброволци – над 3 500 ястия и над 1 600 хляба всеки месец.

Не поставяме никакви условия (религия, образование, пол, други) към доброволците, дарителите или хората, подкрепяни от дейността ни.

Гледай ни на живо всеки вторник, петък и неделя от 18.30 ч. тук:
Доброволците на Свв Георги във фейсбук, а ако сте от София – заповядайте и на място: до метростанция „Медицински Университет” (Линия М3) вляво от арката на Александровска болница
ТУК (координати: 42°41’09.6″N 23°18’31.6″E)

С Божията помощ и подкрепата на милосърдни дарители се сбъдната мечтата – купихме камионче за топла храна!

Извършихме всички необходими регистрации и вече готвим и раздаваме топла и прясна храна от него.

Особено в зимните месеци нуждата от топла храна е много голяма. Има различни начинания в тази посока, но те са обикновено свързани с даден празник или повод, а хората имат нужда от грижа постоянно. Ние не сме прекъсвали дейността си от самото начало преди почти две години и все повече нуждаещи се хора идват за подкрепа.

За да продължим напред, са ни нужни склад и кухня-майка с фурна (в камиончето готвим само на газов котлон в казан), за миене на казаните и посудата ни (в момента нямаме къде да го правим), ще трябва да извършим ремонт, регистрация и обзавеждането на помещенията (хладилници, фризери, умивалници, уреди, посуда и прибори за готвене), при възможност и с оглед постоянно повишаващите се цени искаме да закупим по-голямо количество трайни храни за готвене – варива, консерви.

letter Защо го правим? На едно от раздаванията на храна и дрехи дойде бездомен човек, без обувки, беше буквално бос. Като си тръгваше, беше обут, облечен, с храна, плачейки и бъбрейки смутено благодарности. Всички бяхме щастливи – и той, и ние. Особено един от ‘Доброволците на Св. Георги’ – този, чиито обувки бездомният беше обул.

Този призив е за теб, ако ти си:

  • Човек, който се храни, облича и има дом
  • Човек, който не е безразличен
  • Човек, който би се включил и впоследствие в дейностите ни

Такъв човек, който ще се радва да дойде заедно да отпразнуваме закупуването на камиончето за топла храна и да подаде купичка супа на подкрепяните!

И по- практично – човек с достъп до интернет, мобилно устройство, ползвател на социални мрежи, може би такъв, който вече е бил съпричастен към дарителска кауза, ползва банкова карта и най-вече: със сърце, туптящо и за хората в нужда.

Очакваме те!

Потърси ни, дори само за да си поговорим и да се запознаем.

Вярваме, че има защо!

С тази кампания Фондация „Доброволците на Св. Георги“ се включва в Световното движение за празнуване на щедростта ЩедрияВторник 2023 

Включи се с помощ и като доброволец. Виж как тук

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!