Да купим камионче за топла храна за нуждаещи се!

Да купим камионче за топла храна за нуждаещи се!

Начало на кампанията: 23.11.2021
Цел: 35 000 лв.
Остават: 34 095 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
349 16 0 335 лв. 130 лв. 59 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 11 от 2 лв.0 от 5 лв.

Една история, която искаме да ти разкажем

Ние сме ‘Доброволците на Св. Георги’ (www.dobrovolcite.bg) и нашата мисия е да умножаваме доброто в света чрез милосърдие, грижа и съпричастност към болни и нуждаещи се, и като ги подпомагаме в старанието им да подобрят положението си.

Вече почти две години събираме, готвим и раздаваме хляб и храна, помагаме за социално – битови и здравни въпроси.

Осигуряваме храна три пъти седмично, без никакво прекъсване, независимо от сезона или броя налични доброволци за между 900 и 1 300 души месечно.

Не поставяме никакви условия (религия, образование, пол, други) към доброволците, дарителите или хората, подкрепяни от дейността ни.

Гледай ни на живо всеки вторник, петък и неделя от 18.30 ч. тук:
Доброволците на Свв Георги във фейсбук, а ако сте от София – заповядайте и на място: до метростанция „Медицински Университет” (Линия М3) вляво от арката на Александровска болница тук:
 https://goo.gl/maps/WQ2CXK9ewP5pa2MX9 https://goo.gl/maps/WQ2CXK9ewP5pa2MX9
с координати 42°41’09.6″N 23°18’31.6″E

В момента раздаваме храната буквално на улицата и без възможност да е топла и прясно сготвена. Рискуваме глоби и забрана на дейността от санитарните власти. Трудно е и за доброволците да се справят с толкова разнообразни дейности, без удобства и най-основните условия за работа.

Особено в зимните месеци, нуждата от топла храна е много голяма. Има различни начинания в тази посока, но те са обикновено свързани с даден празник или повод, а хората имат нужда от грижа постоянно.

Ние не сме прекъсвали дейността си от самото начало преди почти две години и все повече нуждаещи се хора идват за подкрепа.

letter Търсим подкрепа за покупка, дооборудване, регистрация и обслужване на камионче за топла храна, тип Foodtruck, с кухня, хладилник, мивка, съдове и прибори за готвене и за предоставяне на храна на нуждаещи се.
Включи се с помощ и като доброволец. Виж как тук