Кампания за новостроящия се храм „“Св. Пимен Зографски“

Начало на кампанията: 02.04.2021

Цел на кампанията е събиране на парични средства за дострояване на православен храм в София, район „Изгрев“. Каузата е бързото построяване на храма, за да бъде в услуга на православните християни.

Кампания за новостроящия се храм „“Св. Пимен Зографски“
84 195 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS SV PIMEN

За кампанията

Район „Изгрев” е единствения в София, където няма действащ православен храм. Жителите чакат вече 30 години построяването му.

Налага се вярващите хора от този район да посещават храмове в други райони. Неудобство е не само това, че трябва да пътуват на големи разстояния, но и няма възможност да се създаде общност от единомишленици. Няма енория и така се губят естествените връзки в обществото.

Получавайки храма, енориашите ще имат място за молитва и честване на празниците си.  Ще има и енорийския център, който ще е място за духовна просвета

Правени са няколко опита за сформиране на екип и набиране на средства, но безуспешно. През 2015 г. е създадена инициативна група, която установява връзка със Света митрополия и излъчват Църковно настоятелство от седем човека. Назначението му е лично от Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх български.

Настоятелството успява да придобие като дарение парцел за строеж на храма. Оформя идея за храма. Намира проектантски екип, който дарява проекта. Събира необходимите документи и получава Разрешение за строеж.

На 28.09.2020 г. строежът започва. Досега е построен сутеренът и са вдигнати вертикалите на наоса.

Ново! Пристигнаха излетите в Украйна камбани за храма “Св. Пимен Зографски”

letter Нека заедно издигнем храма на Вярата и Доброто!

Целта

Кампанията по набиране на средства започна още през м. септември 2020 година. За около пет месеца успяхме да съберем около 230 000 лева. С тях започнахме грубия строеж на храма и построихме сутеренното ниво, сега разплащаме етапите по строителство.

Необходими са още средства за успешното завършване на храма!

 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!