Уважаеми дарители,
поради технически причини след 25 август 2023 г. месечните SMS абонаменти са таксувани със закъснение на 4 и 5 октомври. Част от дарителите, които са клиенти на Yettel, са били погрешно таксувани два пъти. Телекомът работи за възстановяване на надвзетите суми, като това ще бъде отразено с корекция в следващата месечна фактура.

Моля да ни извините за причиненото неудобство и Ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Кампания за новостроящия се храм „“Св. Пимен Зографски“

Кампания за новостроящия се храм „“Св. Пимен Зографски“

Начало на кампанията: 02.04.2021
Цел: 100 000 лв.
Остават: 21 542 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
802 194 28 3059 лв. 68390 лв. 5679 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 13 от 2 лв.2 от 5 лв.

За кампанията

Район „Изгрев” е единствения в София, където няма действащ православен храм. Жителите чакат вече 30 години построяването му.

Налага се вярващите хора от този район да посещават храмове в други райони. Неудобство е не само това, че трябва да пътуват на големи разстояния, но и няма възможност да се създаде общност от единомишленици. Няма енория и така се губят естествените връзки в обществото.

Получавайки храма, енориашите ще имат място за молитва и честване на празниците си.  Ще има и енорийския център, който ще е място за духовна просвета

Правени са няколко опита за сформиране на екип и набиране на средства, но безуспешно. През 2015 г. е създадена инициативна група, която установява връзка със Света митрополия и излъчват Църковно настоятелство от седем човека. Назначението му е лично от Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх български.

Настоятелството успява да придобие като дарение парцел за строеж на храма. Оформя идея за храма. Намира проектантски екип, който дарява проекта. Събира необходимите документи и получава Разрешение за строеж.

На 28.09.2020 г. строежът започва. Досега е построен сутеренът и са вдигнати вертикалите на наоса.

Ново! Пристигнаха излетите в Украйна камбани за храма “Св. Пимен Зографски”

letter Нека заедно издигнем храма на Вярата и Доброто!