Помогни на Павел!

Помогни на Павел!

Начало на кампанията: 18.02.2021
Цел: 47 680 лв.
Остават: 3 745 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
10111 776 74 8295 лв. 4351 лв. 19256 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 25 от 2 лв.3 от 5 лв.

За кампанията

Павел е едно слънчево и усмихнато дете, което се бори от деня на раждането си до днес и продължава да изумява с волята си. Той има нужда от подкрепа точно сега, когато има голям шанс да навакса в развитието си с усилена рехабилитация от специалисти.

Павел е роден недоносен, с много ниско тегло и впоследствие развива детска церебрална парализа – спастична квадрипареза.

Веднага е започната рехабилитация, логопед, водна терапия и психолог. Родителите провеждат рехабилитация на детето и в център “Рибем”.

През 2022 год. родителите на Павел взимат решение да направят консултация със специалисти  от западна Европа. Павел е прегледан от педиатър, невролог и кинезитерапевт във Франция.

Освен прегледите, на Павел са извършени и няколко процедури кинезитерапия по метода Бобат, Резултатите са добри, цените на услугите също, затова родителите решават лечението му да продължи във Франция.

През 2023 год. Павел е редовно преглеждан от ортопед и невролог. Детето расте интензивно и болките в крачетата се засилват, затова е особено важно рехабилитацията да не спира.

С Павел се провеждат и конна езда и плуване. Предстои да започне работа с логопед.

Родителите проучват и възможността за селективна дорзална ризотомия, вече е назначено изследване на походката и мускулите.

letter През 2023 год. Павел ще провежда рехабилитация във Франция. Месечно терапията възлиза на 1000 евро. Детето вече е включено и в конна терапия, която подобрява седежа. За месец март е планирано поставяне на ботокс, чиято стойност е 2500 евро.