Скъпи дарители, партньори и съмишленици, информираме ви, чe статистиката за SMS даренията в сайта в момента не отразява даренията чрез SMS от август и септември. Работи се по възстановяването й. Приемете извиненията ни за причиненото неудобство и ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Помогни на Павел!

Начало на кампанията: 18.02.2021

Павел е едно слънчево и усмихнато дете, което се бори от деня на раждането си до днес и продължава да изумява с волята си. Той има нужда от подкрепа точно сега, когато има голям шанс да навакса в развитието си с усилена рехабилитация от специалисти.

Помогни на Павел!
27 244 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS PAVEL

За кампанията

Павел е роден недоносен, с много ниско тегло и впоследствие развива детска церебрална парализа – спастична квадрипареза.

Веднага е започната рехабилитация, логопед, водна терапия и психолог. Родителите провеждат рехабилитация на детето и в център “Рибем”.

През 2022 год. родителите на Павел взимат решение да направят консултация със специалисти  от западна Европа. Павел е прегледан от педиатър, невролог и кинезитерапевт във Франция.

Освен прегледите, на Павел са извършени и няколко процедури кинезитерапия по метода Бобат, Резултатите са добри, цените на услугите също, затова родителите решават лечението му да продължи във Франция.

Освен интензивната рехабилитация, която е на стойност около 30 евро за 30 минути, предстои да му бъде поставен ботокс, да се закупят нови шини, позициониращ стол и нов вертикализатор.

Средствата, необхoдими за всички рехабилитационни дейности са непосилни за семейството на Павел. В същото време всяка една дейност е много важна за неговото развитие. Затова родителите му продължават да търсят начини за да помогнат на Павел да навакса в развитието си и да има по-добър живот.

Общо за годината са необходими около 15 000 евро, които са налични по дарителските сметки на Павел.

Кампанията продължава за набиране на 15 000 евро за 2024 год.

letter През 2023 год. Павел ще провежда рехабилитация във Франция. Месечно терапията възлиза на 1000 евро. Детето вече е включено и в конна терапия, която подобрява седежа. За месец март е планирано поставяне на ботокс, чиято стойност е 2500 евро.

Развитие на кампанията 

През 2023 год. Павел е редовно преглеждан от ортопед и невролог. Детето расте интензивно и болките в крачетата се засилват, затова е особено важно рехабилитацията да не спира.

С Павел се провеждат и конна езда и плуване. Предстои да започне работа с логопед.

Родителите проучват и възможността за селективна дорзална ризотомия, вече е назначено изследване на походката и мускулите.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!