Помогни на Павел!

Начало на кампанията: 18.02.2021

През есента на 2023 год. на Павел е извършена селективна дорзална ризотомия във Франция, с която е намалена спастичността на крайниците. Сега детето трябва да премине през специализирана рехабилитация, чрез която да изгради наново контрол, баланс на тялото и издържливост. През 2024 год. Павел ще провежда във Франция кинезитерапия, ерготерапия, психомоторна терапия, а когато е готов - и водна рехабилитация.

Помогни на Павел!
43 933 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS PAVEL

За кампанията

Павел е едно слънчево и усмихнато дете, което се бори от деня на раждането си до днес и продължава да изумява с волята си. Той има нужда от подкрепа точно сега, когато има голям шанс да навакса в развитието си с усилена рехабилитация от специалисти.

Павел е роден недоносен, с много ниско тегло и впоследствие развива детска церебрална парализа – спастична квадрипареза.

Веднага е започната рехабилитация, логопед, водна терапия и психолог. Родителите провеждат рехабилитация на детето и в център “Рибем”.

През 2022 год. родителите на Павел взимат решение да направят консултация със специалисти  от западна Европа. Павел е прегледан от педиатър, невролог и кинезитерапевт във Франция.

Освен прегледите, на Павел са извършени и няколко процедури кинезитерапия по метода Бобат, Резултатите са добри, цените на услугите също, затова родителите решават лечението му да продължи във Франция.

През 2023 год. Павел е редовно преглеждан от ортопед и невролог. Детето расте интензивно и болките в крачетата се засилват, затова е особено важно рехабилитацията да не спира.

С Павел се провеждат и конна езда и плуване. Предстои да започне работа с логопед.

Родителите проучват и възможността за селективна дорзална ризотомия, вече е назначено изследване на походката и мускулите.

letter През 2023 год. Павел ще провежда рехабилитация във Франция. Месечно терапията възлиза на 1000 евро. Детето вече е включено и в конна терапия, която подобрява седежа. За месец март е планирано поставяне на ботокс, чиято стойност е 2500 евро.

Развитие на кампанията 

През есента на 2023 год. на Павел е извършена селективна дорзална ризотомия във Франция, с която е намалена спастичността на крайниците. Сега детето трябва да премине през специализирана рехабилитация, чрез която да изгради наново контрол, баланс на тялото и издържливост.

През 2024 год. Павел ще провежда във Франция кинезитерапия, ерготерапия, психомоторна терапия, а когато е готов – и водна рехабилитация.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!