Помогни на Мони!

Начало на кампанията: 22.12.2020

Мони е с диагноза "детска церебрална парализа". През месец юли Мони трябва да бъде прегледана от ортопед и невролог. Детето трябва да бъде с овладени епилептични пристъпи преди да бъде извършена операция на тазобедрените стави, след която ще бъде обездвижена в гипсово корито за 50 дни. Без налични 45 500 лв. ортопедичната операция на Симона не може да бъде извършена.

Помогни на Мони!
66 312 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS MONI

За кампанията

Симона се ражда в 34 гестационна седмица в депресивно състояние. Детето е с вродени мозъчни кисти, анемия на недоносеното и специфични разстройства в развитието на двигателната функция.

От ноември 2018 год. се провежда активна рехабилитация в ДМСГД – Варна, а от март 2020 год. родителите се насочват към център „Рибем” в Турция, където е изготвена програма, включваща двигателна рехабилитация, работа с логопед и психолог и ерготерапия.

През 2024 год. на Мони ще бъде извършена операция на тазобедрената става, тъй като има изместване от ямката. Операцията трябва да се състои до месец март, за да не се усложни допълнително състоянието на детето.

Стойността на операцията е 19 500 евро.

letter През месец юли Мони трябва да бъде прегледана от ортопед и невролог. Детето трябва да бъде с овладени епилептични пристъпи преди да бъде извършена операция на тазобедрените стави, след която ще бъде обездвижена в гипсово корито за 50 дни.

Целта

Към 22.05.2024 год. в дарителската сметка на Симона има 5 500 лв. Необходими са още 33 500 лв. за операцията и минимум 6000 евро за следоперативна рехабилитация до края на годината, тъй като раздвижването е задължителна част от лечението.

Без налични 45 500 лв. ортопедичната операция на Симона не може да бъде извършена.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!