Розовата къща – единственото безплатно място за хора със зависимости
DMS PINK HOUSE

Розовата къща – единственото безплатно място за хора със зависимости

Сподели

Розовата къща е мястото, което дава глътка нормалност на хората със зависимости – тя би трябвало да се предлага на държавно ниво на хора, загубили пътя си, но държавата липсва, затова тази грижа днес е в ръцете на дарителите.

За всеки е важно да получи подкрепа, да бъде разпознат като равен и стойностен, да види светлина в тунела поне за малко. Хората със зависимости, освен че се борят с тежестта на битието си, много често са лишени точно от тези основни човешки потребности.

Всеотдайните хора от „Розовата Къща“ се грижат за тях като ги подкрепят и покриват част от нуждите им. Къщата се оказва единственото безплатно място в България, което помага на тези със зависимости да оцелеят, след като Министерството на Здравеопазването спря средствата за издръжка, а на много подобни организации в страната се наложи също да спрат дейност.

В момента в „Розовата къща“ официално са регистрирани над 200 човека, като всеки ден в нея се хранят поне 40. Освен храна, получават и дрехи, пералня, хигиенни материали, дезинфекционни средства. С помощта на „Каритас България“ се поемат и кръвни изследвания, а когато някой е заразен с Хепатит или ХИВ, Розовата къща съдейства, за да се включи в терапия.

Даренията ще им помогнат да покрият неотложни нужди, за да продължат да предоставят подкрепа на хора със зависимости, да достигнат до повече хора и в дългосрочен план да покажат на институциите, че това е работещ модел и нещо, което трябва да се финансира без компромиси.

Можете да подкрепите дейността на хората в Розовата къща като направите малко дарение и знаете, че помагате на някой в трудно положение да получи навреме топлина и надежда!

Изпрати DMS PINK HOUSE на номер 17 777 или дари онлайн!