Заедно за Делян!

Делян Митрев Пловдив
Начало на кампанията: 15.10.2020

Делян получава мезентериална тромбоза (“инфаркт” на червата) и след последваща операция губи тънкото си черво и част от дебелото. Резултатът е, че той живее на тотално парентерално хранене – вода и венозно хранене чрез абокат минаващ през голяма вена и вливащ т. нар. “храна” директно в предсърдието. Той е на системи почти по 24 часа на ден.

Заедно за Делян!
47 741 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS DIDO

За кампанията

През юни 2019 год. Делян получава остра масивна тромбоза на мезентериалните вени (“инфаркт” на червата). Извършена му е операция по спешност, при която е отстранено цялото тънко черво и част от дебелото. В резултат на това Делян не може да усвоява храна през устата, а само чрез парентерално хранене – чрез абокат, минаващ през голяма вена и вливащ хранителните вещества директно в предсърдието.

НЗОК осигурява само около 1/3 от стойността на необходимите разтвори за храна на Делян. Останалите 2/3, както и допълнителните лекарства, консумативи и медицински изделия за пълното лечение се осигуряват от пациента.

Към този момент разходите, които здравната система отказва да покрива за Делян възлизат на около 3500 лв. на месец, 40 000 лв. годишно с добавените извънредни ситуации, допълнителни лекарства, раница и помпа.

Делян вече е вписан в листа за трансплантация в България и е в очакване на дата за предварителни изследвания в болница Аденбруукс, Кеймбридж, Великобритания.

letter Дидо живее изцяло чрез парентерално хранене – вода и венозно хранене чрез абокат, минаващ през голяма вена и вливащ т. нар. “храна” директно в предсърдиетo. Tой е на системи почти по 24 часа на ден.

Целта

Набиране на 40 000 лв. за едногодишно лечение.

Май 2021 год.: От няколко месеца НЗОК е започнала да заплаща основните хранителни разтвори, но въпреки това разходите на Делян продължават да са значителни, тъй като трябва да си купува специални катетри, хранителни добавки и витамини.

Към януари 2023 год. Делян все още чака подходящ донор за трансплантация. През НЗОК се заплащат консумативи и медикаменти за лечение в УМБАЛ „Стоян Киркович“ Стара Загора, а останалите, за домашно лечение, се закупуват на свободния аптечен пазар.
За лекарства, медицински материали и консумативи за текущо поддържане на живота на Делян са необходими около 700 лв. на месец. За годината са необходими 8400 лв.

 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!