Заедно за Делян!

Заедно за Делян!

Делян Митрев Пловдив
Начало на кампанията: 15.10.2020
Цел: 40 000 лв.
Остават: 14 845 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
11482 203 14 6063 лв. 1837 лв. 5297 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 29 от 2 лв.4 от 5 лв.

За кампанията

През юни 2019 год. Делян получава остра масивна тромбоза на мезентериалните вени (“инфаркт” на червата). Извършена му е операция по спешност, при която е отстранено цялото тънко черво и част от дебелото. В резултат на това Делян не може да усвоява храна през устата, а само чрез парентерално хранене – чрез абокат, минаващ през голяма вена и вливащ хранителните вещества директно в предсърдието.

Допреди 2 години е действала методика за финансиране на разтворите за хранене на пациенти с късо тънко черво, която е покривала напълно нуждите им, но след това е направена промяна в методиката и сега НЗОК осигурява само около 1/3 от стойността на необходимите разтвори за храна на Делян. Останалите 2/3, както и допълнителните лекарства, консумативи и медицински изделия за пълното лечение се осигуряват от пациента.

Делян вече е вписан в листа за трансплантация в България и е в очакване на дата за предварителни изследвания в болница Аденбруукс, Кеймбридж, Великобритания.

Разходите, които здравната система отказва да покрива за Делян възлизат на около 3500 лв. на месец, 40 000 лв. годишно с добавените извънредни ситуации, допълнителни лекарства, раница и помпа.

letter Дидо живее изцяло чрез парентерално хранене – вода и венозно хранене чрез абокат, минаващ през голяма вена и вливащ т. нар. “храна” директно в предсърдието. С прости думи, той е на системи почти по 24 часа на ден!