Да построим параклис в село Съединение!

В селото никога не е имало построена църква или параклис, отдавна хората в него силно желаят да се изгради параклис. Подкрепете мисията им!

Да построим параклис в село Съединение!
11 430 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS PARAKLIS

За кампанията

Името на кампанията ни е „Да построим параклис в село Съединение“. Тъй като в селото никога не е имало построена църква или параклис, от доста години хората в селото силно желаят да се изгради параклис.

За честванията на различни празници нашите съселяни ходят до близките села или в града. Има такива, които нямат възможност да пътуват и не могат да излязат от селото, за да посетят храм.

Поради тази причина създадохме проекта за изграждане на храм „Свети Пророк Илия“. Параклисът е проектиран да бъде малък, но достатъчен за нуждите на селото. Църковното настоятелство е създадено с цел построяване на храма.

Сградата ще бъде изградена в центъра, за да бъде с лесен и удобен достъп за всички. Вече е направен и одобрен архитектурен план, както е получено и благословение и от Варненската митрополия.

Селото ни има нужда от място, където хората да получат духовно единение, да честват празниците си и да отдадат последна почит на починалите си близки.

letter Вярваме, че построяването на параклиса ще ни донесе здраве, благоденствие, както и ще ни направи по-задружни!

Целта

За контакт: Църковно настоятелство при Храм „Св. Пророк Илия“ – с. Съединение, област Търговище, ул. „Трапезица” 41 – 0896867093, 0899060456

Благодарим за всяко дарение!

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!