Скъпи дарители, партньори и съмишленици, информираме ви, чe статистиката за SMS даренията в сайта в момента не отразява даренията чрез SMS от август и септември. Работи се по възстановяването й. Приемете извиненията ни за причиненото неудобство и ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!
Да построим параклис в село Съединение!

Да построим параклис в село Съединение!

Начало на кампанията: 17.09.2020
Цел: 40 000 лв.
Остават: 29 924 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
184 0 0 3176 лв. 880 лв. 5836 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Името на кампанията ни е „Да построим параклис в село Съединение“. Тъй като в селото никога не е имало построена църква или параклис, от доста години хората в селото силно желаят да се изгради параклис.

За честванията на различни празници нашите съселяни ходят до близките села или в града. Има такива, които нямат възможност да пътуват и не могат да излязат от селото, за да посетят храм.

Поради тази причина създадохме проекта за изграждане на храм „Свети Пророк Илия“. Параклисът е проектиран да бъде малък, но достатъчен за нуждите на селото. Църковното настоятелство е създадено с цел построяване на храма.

Сградата ще бъде изградена в центъра, за да бъде с лесен и удобен достъп за всички. Вече е направен и одобрен архитектурен план, както е получено и благословение и от Варненската митрополия.

Селото ни има нужда от място, където хората да получат духовно единение, да честват празниците си и да отдадат последна почит на починалите си близки.

letter Вярваме, че построяването на параклиса ще ни донесе здраве, благоденствие, както и ще ни направи по-задружни!