Бъдеще за Гого!

Начало на кампанията: 31.07.2020

Гого е прекрасно момченце, но с тежка диагноза - детска церебрална парализа, която налага провеждането на ежедневна рехабилитация. Семейството му има нужда от подкрепа, за да даде бъдеще на Гого!

Бъдеще за Гого!
17 693 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS GOGINO

За кампанията

Георги се ражда клинично здрав, след нормално протекла бременност. До 4-месечна възраст се развива добре, но след това спира да наддава на тегло, получава анемия, става вял и за няколко седмици движенията му стават некоординирани, а главата – нестабилна.

Следват десетки прегледи и изследвания, включително и генетични, но доказана причина за състоянието на детето все още няма, а то се влошава и вече се определя като „Тежка, смесена (екстрапирамидна и пирамидна) форма на церебрална парализа”.

Специалистите препоръчват ежедневна рехабилитация, за да се преодолее изоставането в психо-моторното развитие.

Отначало рехабилитацията се провежда във Варна, но след като за 3 месеца не се наблюдава никакво подобрение, родителите се насочват към СБРДЦП „Света София” в София. За 8-9 месеца подобрението е съвсем слабо, въпреки че са включени много и различни процедури.

letter Тъй като първите 2-3 години от живота на детето са от съществено значение за развитието му, а Георги вече е на 1 год. и 11 месеца, родителите му търсят нови варианти за рехабилитация и се спират на център „Рибем” Турция.

Целта

Офертата за 1 месец (48 процедури 6 дни в седмицата) е на стойност 3840 евро. За ерготерапевт (4 процедури) – 320 евро. За работа с психолог (4 процедури) – 320 евро. За престой са необходими 930 евро на месец. Общо разходите за едномесечна терапия възлизат на 5400 евро.

Във връзка с епидемията от коронавирус и свързаните с нея задължителна карантина и тестване, родителите взеха решение да провеждат непрекъсната рехабилитация в Турция през следващите няколко месеца, без да се връщат в България.

За терапия през август и септември средствата са подсигурени. Гого вече е в рехабилитационния център от 1 месец и започва да се наблюдава подобрение в състоянието му. Лекарите дават надежда, че след усилена терапия, детето има шансове да проходи. Кампанията на Гого цели да набере 54 000 евро за 10 месеца лечение.


Към 04.02.2021 год. в дарителските сметки на Георги има 16 900 лв. Необходими са още 91 100 лв. за терапия през 2021 год.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!