Бъдеще за Гого!

Начало на кампанията: 31.07.2020

Гого е прекрасно момченце, но с тежка диагноза - детска церебрална парализа, която налага провеждането на ежедневна рехабилитация. Семейството му има нужда от подкрепа, за да даде бъдеще на Гого!

Бъдеще за Гого!
8 790 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS GOGINO

За кампанията

Георги се ражда клинично здрав, след нормално протекла бременност. До 4-месечна възраст се развива добре, но след това спира да наддава на тегло, получава анемия, става вял и за няколко седмици движенията му стават некоординирани, а главата – нестабилна.

Следват десетки прегледи и изследвания, включително и генетични, но доказана причина за състоянието на детето все още няма, а то се влошава и вече се определя като „Тежка, смесена (екстрапирамидна и пирамидна) форма на церебрална парализа”.

Специалистите препоръчват ежедневна рехабилитация, за да се преодолее изоставането в психо-моторното развитие.

Отначало рехабилитацията се провежда във Варна, но след като за 3 месеца не се наблюдава никакво подобрение, родителите се насочват към СБРДЦП „Света София” в София. За 8-9 месеца подобрението е съвсем слабо, въпреки че са включени много и различни процедури.

letter Тъй като първите 2-3 години от живота на детето са от съществено значение за развитието му, а Георги вече е на 1 год. и 11 месеца, родителите му търсят нови варианти за рехабилитация и се спират на център „Рибем” Турция.

Целта

Офертата за 1 месец (48 процедури 6 дни в седмицата) е на стойност 3840 евро. За ерготерапевт (4 процедури) – 320 евро. За работа с психолог (4 процедури) – 320 евро. За престой са необходими 930 евро на месец. Общо разходите за едномесечна терапия възлизат на 5400 евро.

Във връзка с епидемията от коронавирус и свързаните с нея задължителна карантина и тестване, родителите взеха решение да провеждат непрекъсната рехабилитация в Турция през следващите няколко месеца, без да се връщат в България.

За терапия през август и септември средствата са подсигурени. Гого вече е в рехабилитационния център от 1 месец и започва да се наблюдава подобрение в състоянието му. Лекарите дават надежда, че след усилена терапия, детето има шансове да проходи.

Кампанията на Гого цели да набере 54 000 евро за 10 месеца лечение.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!