Живот със синдром на Даун!
DMS PROEKTI

Живот със синдром на Даун!

Фондацията има друга активна кампания, която набира средства в подкрепа на деца със синдром на Даун – „Те могат и успяват със синдром на Даун“ – DMS PLUVANE“

Сподели

Заедно събрахме 3 625 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
710 192 7 785 лв. 116 лв. 1595 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За нас

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ подпомага развитието на деца със синдром на Даун от 4 града в България (Варна, София, Пловдив и Стара Загора) чрез осигуряване на безплатни допълнителни дейности и занимания – адаптирано плуване, музикотерапия, физиотерапия и арт терапия.

Основната ни дейност е да реализираме видеоклипове, чрез които запознаваме обществото с диагнозата „Синдром на Даун“ и по този начин създаваме актуална информация за тази най-често срещана генетична аномалия.

Показваме възможностите, както и резултатите, които могат да постигнат хората със синдром на Даун чрез личния пример и развитието на малката Микаела, която е със синдром на Даун.

Ние запознаваме обществото и предизвикаваме реална промяна в България, като показваме, че животът със синдром на Даун е възможен и дори щастлив, и че дете с тази диагноза може да се развива, да учи и да постига добри резултати.

Нашите видеа ни превърнаха в инфлуенсъри, защото над 200 000 души ни харесват, подкрепят, следват в социалните канали Живот със Синдром на Даун в ютуб, фейсбук и lifewithdownsyndrome в Instagram.

Последователите ни споделят, че ние влияем на нагласите и отношението им към хората със синдром на Даун. А видеоклиповете ни са гледани вече над 35 000 000 гледания във всички социални канали!

Какво ново при нас?

В края на 2020 г. фондация „Живот със Синдром на Даун“ издаде 2-ра част на първата детска книга в България по темата синдром на Даун „Приключенията на Крис и Микаела“ – „Искам при баба“.

И чрез двете части „Слънце в семейството“ и „Искам при баба“ разказваме за синдрома на Даун през погледа на дете. За нас е важно да достигнем не само чрез видеоклипове, но и чрез детска книга до най-малката аудитория.

Отново има разказани случи с поука и поднесена информация за синдрома на Даун по лесен за възприемане от децата начин. И двете части предизвикват интерес и различни емоции, какъвто е животът.

letter Всяка една терапия със специалист, всяко едно допълнително занимание е и допълнителен шанс за по-добро развитие. Много е важно децата от малки да имат тази възможност, за да разгърнат потенциала и способностите си от най-ранна детска възраст и след това да надграждат своите умения и постижения. ​В момента 54 деца продължават напълно безплатно да посещават индивидуални сесии и терапии веднъж седмично, като проектите се организират в 4 града в България - Варна, София, Пловдив и Стара Загора.