Те могат и успяват със синдром на Даун

Начало на кампанията: 23.11.2022

Ние от фондацията отстояваме правата на хората със синдром на Даун в България и ги подкрепяме не само с напълно безплатни тренировки по адаптирано плуване, но и чрез физиотерапия, музикотерапия и арт занимания. Ние променяме нагласите и предразсъдъците в обществото чрез създаване на видеоклипове.Те достигат до нашите над 250 000 последователи в социалните мрежи, които ежедневно променят мисленето и отношението си.

Те могат и успяват със синдром на Даун
320 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS PLUVANE

Искаш ли да помогнеш на дете със синдром на Даун да спечели златен медал и да се развива?

Да, това е напълно възможно!

И се случва с проекта по адаптирано плуване на фондация „Живот със Синдром на Даун“. Ти можеш да си част от този успех, за да продължат нашите слънчеви спортисти да плуват.

Ражда се дете със синдром на Даун. И сега накъде? Има ли път? Възможен ли е неговия живот?

А вярваш ли, че може да е дори щастлив и изпълнен с любов, усмивки и успехи? Отговорът е ДА, ако има кой да го подкрепи, да му даде шанс и да повярва в неговите възможности.

Ние от фондация „Живот със Синдром на Даун“ доказваме, че всяко слънчево дете може да се развива и да има щастлив и достоен живот!

Децата със синдром на Даун имат по-слаб мускулен тонус. За да проходят навреме е от решаващо значение ежедневната работа в семейството и с терапевти. С прохождането двигателното им развитие не приключва.

Затова плуването е ценно за тях, защото стимулира физическото и психическото развитие, подобрява координацията, нервната система и действа положително върху цялото тяло.

letter Ние дадохме възможност на 20 деца от София, Варна и Габрово от 2018 г до края на 2022 г да плуват целогодишно и напълно безплатно. Целта е и през 2023 г. децата да продължат да се развиват и да не загубят всичко постигнато.

Те имат нужда от вашата подкрепа!

Необходими са 33 920 лв., за да могат 20 деца да плуват, да участват на състезания, да показват и доказват, че могат и се развиват. 4 от децата до момента имат спечелени медали от състезания.

Това им дава самочувствие, удовлетвореност, щастие и мотивация да продължават. Затова и ние ще продължим да търсим финансиране, защото плуването е важно за тяхното развитие.

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ се бори за по-добър живот на хората с най-често срещаната генетична аномалия и няма да спира да доказва, че мястото им е сред всички останали в обществото.

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause проект „Информиране, ангажиране, успех“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България“ (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!