Живот със синдром на Даун!

Начало на кампанията: 14.04.2020

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ подпомага развитието на деца със синдром на Даун от 4 града в България (Варна, София, Пловдив и Стара Загора) чрез осигуряване на безплатни допълнителни дейности и занимания – адаптирано плуване, музикотерапия, физиотерапия и арт терапия.

Живот със синдром на Даун!
3 567 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS PROEKTI

За нас

Основната ни дейност е да реализираме видеоклипове, чрез които запознаваме обществото с диагнозата „Синдром на Даун“ и по този начин създаваме актуална информация за тази най-често срещана генетична аномалия.

Показваме възможностите, както и резултатите, които могат да постигнат хората със синдром на Даун чрез личния пример и развитието на малката Микаела, която е със синдром на Даун.

Ние запознаваме обществото и предизвикаваме реална промяна в България, като показваме, че животът със синдром на Даун е възможен и дори щастлив, и че дете с тази диагноза може да се развива, да учи и да постига добри резултати.

Нашите видеа ни превърнаха в инфлуенсъри, защото над 200 000 души ни харесват, подкрепят, следват в социалните канали Живот със Синдром на Даун в ютуб, фейсбук и lifewithdownsyndrome в Instagram.

Последователите ни споделят, че ние влияем на нагласите и отношението им към хората със синдром на Даун. А видеоклиповете ни са гледани вече над 35 000 000 гледания във всички социални канали!

Какво ново при нас?

В края на 2020 г. фондация „Живот със Синдром на Даун“ издаде 2-ра част на първата детска книга в България по темата синдром на Даун „Приключенията на Крис и Микаела“ – „Искам при баба“.

И чрез двете части „Слънце в семейството“ и „Искам при баба“ разказваме за синдрома на Даун през погледа на дете. За нас е важно да достигнем не само чрез видеоклипове, но и чрез детска книга до най-малката аудитория.

Отново има разказани случи с поука и поднесена информация за синдрома на Даун по лесен за възприемане от децата начин. И двете части предизвикват интерес и различни емоции, какъвто е животът.

letter Всяка една терапия със специалист, всяко едно допълнително занимание е и допълнителен шанс за по-добро развитие. Много е важно децата от малки да имат тази възможност, за да разгърнат потенциала и способностите си от най-ранна детска възраст и след това да надграждат своите умения и постижения. ​В момента 54 деца продължават напълно безплатно да посещават индивидуални сесии и терапии веднъж седмично, като проектите се организират в 4 града в България - Варна, София, Пловдив и Стара Загора.

През 2022

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ за пета поредна година ще подкрепи 54 деца със синдром на Даун от 4 града в България – Варна, София, Пловдив и Стара Загора.

Изключително важно е тази подкрепа да продължи и през 2022, защото всичко постигнато се случва с много усилия, време и постоянство. Всяка допълнителна дейност е добавена стойност за цялостното развитие на децата.

Необходимата сума през 2022 г за 4-те проекта ​(адаптирано плуване, музикотерапия, арт терапия и физиотерапия) е 55 140 лв, до момента сме събрали 21 830 лв, остават още 33 310 лв. за 54 деца със синдром на Даун.

Благодарим на всеки дарител!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!