Заедно за Ели!

Начало на кампанията: 12.03.2020

През 2018 год. Елена неочаквано получава болки в кръста, краката и стъпалата. Болката е толкова силна, че не й позволява да стане от леглото.

Заедно за Ели!
55 832 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS ELENA

За кампанията

Изследванията установяват периневрални кисти на Тарлов в сакралната област на гръбначния стълб. След няколко месеца е оперирана в Лондон от специалист в областта, но за съжаление болката не е намаляла.

Година и половина след операцията Елена продължава да живее в агонизираща болка, не може да стои права повече от 10 минути, изпитва схващане, замаяност, слабост и главоболие. Проведени са многобройни хоспитализации за овладяване на болката, приема силни болкоуспокояващи, включително морфин – без резултат.

В свое становище лекуващият лекар на Елена заявява, че възможностите за консервативно лечение са изчерпани, затова препоръчва лечение със стволови клетки с цел, водеща до подобряване на състоянието.

„Мили хора, казвам се Мартина и съм горда, че съм сестра на едно смело и борбено момиче, на едно момиче-истински воин! На Ели….нашата Ели.?‍?‍?‍?
Животът на Ели се преобърна само за ден!
Усмивката и щастието ѝ бяха отнети и на тяхно място, неканено се настаниха непрестанната болка и борба за живот.
Ели е на 34 год. и преди близо 2 години беше диагностицирана с Периневрални кисти на Тарлов в сакралната област на гръбначен стълб, след като неочаквано получи силни болки в кръста, краката и стъпалата с интензитет, непозволяващ ѝ да стане от леглото.
Заболяването е рядко и изключително коварно. Свързано е с огромни денонощни болки и унищожаваща радикулопатия, водеща в много случаи до пълна инвалидизация.
Поради сложността и деликатността на този вид интервенции, операции на кисти на Тарлов се извършват само от няколко неврохирурзи в световен мащаб.
С огромни усилия успяхме да осъществим контакт с един от тях и през август 2018, Ели беше оперирана в Лондон, като разходите по-скъпоструващата операция и престоя в клиниката, бяха поети изцяло от нашето семейство.
За съжаление извършената операция не доведе до подобряване състоянието на Ели. Времето е било от значение, но поради ограничения брой на неврохирузи в тази област, Ели не успя да се оперира по спешност.
Вече година и половина след операцията, тя продължава да живее с ежедневна агонизираща болка, невъзможност да стои права или седнала за повече от 10 минути, с неописуеми парещи усещания и схващания по цялото тяло, слабост, замаяност, главоболие. Болката е толкова силна, че не се влияе дори и от най-силните болкоуспокояващи медикаменти.
Офертата на клиниката е за 65 000 евро и за съжаление личните ни финансови възможности вече не достигат за покриването ѝ.
Вярвам, че с ваша помощ ще успеем да продължим лечението на Ели и всички заедно ще върнем отново усмивката ѝ!❤️❤️❤️“

letter Ели е 24 часа в денонощието на легло и състоянието ѝ се влошава! Шансът за лечение на Ели е в провеждането на терапии със стволови клетки в LIV hospital - Istanbul.

Целта

Набиране на 72 000 USD по проформа фактура на LIV Hospital, Турция.

Ново!

Към месец май 2021 год. Елена провежда рехабилитация в Атина, тъй като състоянието й е силно влошено и първо трябва да бъде стабилизирана, преди да се пристъпи към вливане на стволови клетки в Турция.

Разходите по рехабилитацията се поемат от семейството, а средствата, набрани по дарителската сметка ще се използват за вливането на стволови клетки.

Развитие

През месец август 2021 год. Елена е преминала през набор от изследвания в Турция на стойност 10 500 евро. Към 07.10.2021 год. в дарителската й сметка има 53 000 лв.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!