Уважаеми дарители,
поради технически причини след 25 август 2023 г. месечните SMS абонаменти са таксувани със закъснение на 4 и 5 октомври. Част от дарителите, които са клиенти на Yettel, са били погрешно таксувани два пъти. Телекомът работи за възстановяване на надвзетите суми, като това ще бъде отразено с корекция в следващата месечна фактура.

Моля да ни извините за причиненото неудобство и Ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Заедно за Ели!

Начало на кампанията: 12.03.2020

През 2018 год. Елена неочаквано получава болки в кръста, краката и стъпалата. Болката е толкова силна, че не й позволява да стане от леглото. В момента тя е с много влошено състояние, а шансовете й за лечение са в провеждането на терапии със стволови клетки в LIV hospital - Istanbul.

Заедно за Ели!
80 662 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS ELENA

Болка

Изследванията установяват периневрални кисти на Тарлов в сакралната област на гръбначния стълб. След няколко месеца е оперирана в Лондон от специалист в областта, но за съжаление болката не е намаляла.

Година и половина след операцията Елена продължава да живее в агонизираща болка, не може да стои права повече от 10 минути, изпитва схващане, замаяност, слабост и главоболие.

Проведени са многобройни хоспитализации за овладяване на болката, приема силни болкоуспокояващи, включително морфин – без резултат.

В свое становище лекуващият лекар на Елена заявява, че възможностите за консервативно лечение са изчерпани, затова препоръчва лечение със стволови клетки с цел, водеща до подобряване на състоянието.

Ели е на 34 год. и преди близо 2 години беше диагностицирана с Периневрални кисти на Тарлов в сакралната област на гръбначен стълб, след като неочаквано получи силни болки в кръста, краката и стъпалата с интензитет, непозволяващ ѝ да стане от леглото.

Заболяването е рядко и изключително коварно. Свързано е с огромни денонощни болки и унищожаваща радикулопатия, водеща в много случаи до пълна инвалидизация.

Поради сложността и деликатността на този вид интервенции, операции на кисти на Тарлов се извършват само от няколко неврохирурзи в световен мащаб.

С огромни усилия успяхме да осъществим контакт с един от тях и през август 2018, Ели беше оперирана в Лондон, като разходите по-скъпоструващата операция и престоя в клиниката, бяха поети изцяло от нашето семейство.

За съжаление извършената операция не доведе до подобряване състоянието на Ели. Времето е било от значение, но поради ограничения брой на неврохирузи в тази област, Ели не успя да се оперира по спешност.

Вече година и половина след операцията, тя продължава да живее с ежедневна агонизираща болка, невъзможност да стои права или седнала за повече от 10 минути, с неописуеми парещи усещания и схващания по цялото тяло, слабост, замаяност, главоболие. Болката е толкова силна, че не се влияе дори и от най-силните болкоуспокояващи медикаменти.

letter Ели е 24 часа в денонощието на легло и състоянието ѝ се влошава! Шансът за лечение има в провеждането на терапии със стволови клетки в LIV hospital - Istanbul. Състоянието на Елена продължава да е критично. Наред с другите болки, Ели е развила и синдром на интракраниална хипотензия, изразяващ се в инвалидизиращо главоболие. За последните 6 месеца се е наложило два пъти да бъде хоспитализирана за лечение, без подобрение засега. Близките й правят консултации с турски и английски специалисти, но те предлагат инвазивна терапия, която крие рискове и няма гаранция за успех. Елена продължава да се надява, че лечението със стволови клетки ще й помогне, но за да се приложи, първо трябва да бъде овладяно главоболието.

През 2023

Към октомври 2023 год. състоянието на Елена продължава да е тежко. Наложила се е нова хоспитализация, при която са платени 700 лв. за ЯМР и други медицински такси.

Сумата в дарителската сметка е 76 200 лв.

 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!