Заедно за Ели!

Заедно за Ели!

Начало на кампанията: 12.03.2020
Цел: 127 440 лв.
Остават: 46 320 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
32982 1798 180 15319 лв. 4758 лв. 23565 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 25 от 2 лв.3 от 5 лв.

Болка

Изследванията установяват периневрални кисти на Тарлов в сакралната област на гръбначния стълб. След няколко месеца е оперирана в Лондон от специалист в областта, но за съжаление болката не е намаляла.

Година и половина след операцията Елена продължава да живее в агонизираща болка, не може да стои права повече от 10 минути, изпитва схващане, замаяност, слабост и главоболие.

Проведени са многобройни хоспитализации за овладяване на болката, приема силни болкоуспокояващи, включително морфин – без резултат.

В свое становище лекуващият лекар на Елена заявява, че възможностите за консервативно лечение са изчерпани, затова препоръчва лечение със стволови клетки с цел, водеща до подобряване на състоянието.

Ели е на 34 год. и преди близо 2 години беше диагностицирана с Периневрални кисти на Тарлов в сакралната област на гръбначен стълб, след като неочаквано получи силни болки в кръста, краката и стъпалата с интензитет, непозволяващ ѝ да стане от леглото.

Заболяването е рядко и изключително коварно. Свързано е с огромни денонощни болки и унищожаваща радикулопатия, водеща в много случаи до пълна инвалидизация.

Поради сложността и деликатността на този вид интервенции, операции на кисти на Тарлов се извършват само от няколко неврохирурзи в световен мащаб.

С огромни усилия успяхме да осъществим контакт с един от тях и през август 2018, Ели беше оперирана в Лондон, като разходите по-скъпоструващата операция и престоя в клиниката, бяха поети изцяло от нашето семейство.

За съжаление извършената операция не доведе до подобряване състоянието на Ели. Времето е било от значение, но поради ограничения брой на неврохирузи в тази област, Ели не успя да се оперира по спешност.

Вече година и половина след операцията, тя продължава да живее с ежедневна агонизираща болка, невъзможност да стои права или седнала за повече от 10 минути, с неописуеми парещи усещания и схващания по цялото тяло, слабост, замаяност, главоболие. Болката е толкова силна, че не се влияе дори и от най-силните болкоуспокояващи медикаменти.

letter Ели е 24 часа в денонощието на легло и състоянието ѝ се влошава! Шансът за лечение има в провеждането на терапии със стволови клетки в LIV hospital - Istanbul. Състоянието на Елена продължава да е критично. Наред с другите болки, Ели е развила и синдром на интракраниална хипотензия, изразяващ се в инвалидизиращо главоболие. За последните 6 месеца се е наложило два пъти да бъде хоспитализирана за лечение, без подобрение засега. Близките й правят консултации с турски и английски специалисти, но те предлагат инвазивна терапия, която крие рискове и няма гаранция за успех. Елена продължава да се надява, че лечението със стволови клетки ще й помогне, но за да се приложи, първо трябва да бъде овладяно главоболието.