Грижа за животните!

Начало на кампанията: 13.09.2019

Дари за Спасителния център за животни в риск в Кривина!

Грижа за животните!
Кампанията се нуждае от 3 500 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS PETS

За кампанията

Сдружението е създадено, за да работи за благополучието на бездомните и домашни животни в България. „Пет систърс” работи за засилване ролята на гражданското общество, с акцент върху младите хора и активните граждани, в процеса на решаване на общественозначими въпроси, касаещи качеството на живот в градска и селска среда както на хората, така и на животните.

Сдружението си поставя като приоритет и проблемите, произтичащи от високия брой безстопанствени животни в градските агломерации и регионални центрове. Един от начините за разрешаване на този проблем е кастрацията, лечението, регистрацията, социализирането и задомяването на безстопанствени кучета и котки, като за целта е създаден Спасителен център за животни в риск, ситуиран в промишлената зона на с. Кривина, район Панчарево, Столична община.

Наши кучета има осиновени в Англия, Австрия, Холандия, Англия, Швейцария и Швеция. С предимство се приемат животни в риск – болни, наранени, бебета без майка, възрастни кучета и котки, пострадали кучета и котки и животни от високорискови места – места, на които често се случват умишлени умъртвявания чрез стрелба, разхвърляне на отрова и други.

През 2018 година сдружението разшири капацитета на Спасителния център за приютяване на пострадали и бездомни животни, като осигури допълнителни места за настаняване в напълно закрити и отопляеми помещения на кучета и котки с озеленен двор за разходки.

letter От създаването на спасителния център през 2016 година до този момент сме намерили домове на над 400 кучета и 60 котки, като работим с организации главно в Германия.

Целта

Кампанията набира средства за медицинските грижи за животните, за храна и за подобрения в центъра!

Приоритетно дарените средства се използват за лечение на пострадали животни, настанени при нас или в приемни домове. Най-честите до момента операции и най-скъпите същевременно, са ортопедичните за лечение на травми, причинени от умишлен удари или блъскания от коли.

Все повече са случаите на скъпо и дълго провеждано лечение на животни, болни от дирофилариоза. Набраните средствата ще се използват и за кастрации, ваксинации и тестове.Всяко куче се тества за инфекциозни заболявания – парвовироза, корона вирус, гиардия и гана и за трансмисивни заболявания – кърлежови болести и дирофилариоза.

За котките се правят тестове за панлевкопения, корона вирус, гиардия, СПИН и левкемия. Животните се чипират, регистрират и им се издава международен паспорт.

Нужни са ни около 3 500 лева за месечни разходи, като всички те са пряко свързани с животните, поети от сдружението, както и за поддръжката на спасителния център.

Благодарим за всяко дарение!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!