Грижа за животните!

Грижа за животните!

Начало на кампанията: 13.09.2019
Цел: 3 500 лв. месечно
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
2856 852 153 555 лв. 140 лв. 917 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 41 от 2 лв.5 от 5 лв.

За кампанията

Сдружението е създадено, за да работи за благополучието на бездомните и домашни животни в България. „Пет систърс” работи за засилване ролята на гражданското общество, с акцент върху младите хора и активните граждани, в процеса на решаване на общественозначими въпроси, касаещи качеството на живот в градска и селска среда както на хората, така и на животните.

Сдружението си поставя като приоритет и проблемите, произтичащи от високия брой безстопанствени животни в градските агломерации и регионални центрове. Един от начините за разрешаване на този проблем е кастрацията, лечението, регистрацията, социализирането и задомяването на безстопанствени кучета и котки, като за целта е създаден Спасителен център за животни в риск, ситуиран в промишлената зона на с. Кривина, район Панчарево, Столична община.

Наши кучета има осиновени в Англия, Австрия, Холандия, Англия, Швейцария и Швеция. С предимство се приемат животни в риск – болни, наранени, бебета без майка, възрастни кучета и котки, пострадали кучета и котки и животни от високорискови места – места, на които често се случват умишлени умъртвявания чрез стрелба, разхвърляне на отрова и други.

През 2018 година сдружението разшири капацитета на Спасителния център за приютяване на пострадали и бездомни животни, като осигури допълнителни места за настаняване в напълно закрити и отопляеми помещения на кучета и котки с озеленен двор за разходки.

letter От създаването на спасителния център през 2016 година до този момент сме намерили домове на над 400 кучета и 60 котки, като работим с организации главно в Германия.