Създавайте истински нови гори с WWF!

Начало на кампанията: 10.10.2019

Как се създава истинска нова гора?

Създавайте истински нови гори с WWF!
23 964 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS GORA

Ние знаем как, довери ни се!

Създаването на истинска гора не започва и не свършва с посаждането на фиданките. Истинската, естествена гора не е просто сбор от дървета на едно място. Тя е уникален жив организъм. Множество от различни видове дървета и растения, животни и птици, насекоми и гъби. Само природата може да го създаде по този начин. За нас остава единствено да се учим от нея и да ѝ подражаваме.

Екипът на WWF постигна нещо нечувано досега.

В края на 2019 г. поставихме началото на нова гора като засадихме фиданки не от един вид, не дори и от два вида, а от цели 8. При това на мястото на някогашно незаконно сметище.

След години това ще бъде прекрасен дом за бозайници и птици. Дори и за рибите в реката, защото дърветата ще хвърлят сянка върху нея.

Ще има място и за хората – да поседнат на хладина и да се любуват на красотата, да покажат на децата си как са допринесли за опазването на райско кътче по брега на р. Марица.

letter Грижата за новата гора трябва да продължи най-малко 3 години след първото залесяване. Това включва засаждане на нови фиданки, защото голяма част от тях не се захващат от първия път, прекопаване, поливане, плевене, предпазване от гризачи.

Целта

Посветили сме се на горите по бреговете на реките. Някога те са били истински райски кътчета за животни, птици, риби, хора. Днес по-голямата част от тях са унищожени и това е проблем, за чието разрешаване се стремим да помогнем.

Абонирайте се за месечно дарение чрез sms на номер 17 777 с текст DMS GORA. Участвайте активно в създаването и грижите за новите гори!

Благодарим ви от сърце!

А ако решите сами да създадете нова гора, вижте стъпките, които трябва да следвате: https://www.wwf.bg/darenie/gora/

Всеки дарител, изпратил дарителски SMS за кампанията, може да вземе сертификат от тук: https://www.spasetedivatapriroda.bg/dms.php

 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!