Създавайте истински нови гори с WWF!

Създавайте истински нови гори с WWF!

Начало на кампанията: 10.10.2019
Цел: 40 000 лв.
Остават: 15 793 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
5723 182 3168 870 лв. 847 лв. 563 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 4 от 2 лв.30 от 5 лв.

Ние знаем как, довери ни се!

Създаването на истинска гора не започва и не свършва с посаждането на фиданките. Истинската, естествена гора не е просто сбор от дървета на едно място. Тя е уникален жив организъм. Множество от различни видове дървета и растения, животни и птици, насекоми и гъби. Само природата може да го създаде по този начин. За нас остава единствено да се учим от нея и да ѝ подражаваме.

Екипът на WWF постигна нещо нечувано досега.

В края на 2019 г. поставихме началото на нова гора като засадихме фиданки не от един вид, не дори и от два вида, а от цели 8. При това на мястото на някогашно незаконно сметище.

След години това ще бъде прекрасен дом за бозайници и птици. Дори и за рибите в реката, защото дърветата ще хвърлят сянка върху нея.

Ще има място и за хората – да поседнат на хладина и да се любуват на красотата, да покажат на децата си как са допринесли за опазването на райско кътче по брега на р. Марица.

letter Грижата за новата гора трябва да продължи най-малко 3 години след първото залесяване. Това включва засаждане на нови фиданки, защото голяма част от тях не се захващат от първия път, прекопаване, поливане, плевене, предпазване от гризачи.