Създавайте истински нови гори с WWF!

Създавайте истински нови гори с WWF!

Начало на кампанията: 10.10.2019
Цел: 40 000 лв.
Остават: 29 256 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
3810 64 1175 120 лв. 508 лв. 303 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 1 от 2 лв.14 от 5 лв.

Как да засадиш дърво – по трудния или по лесния начин?

Помниш ли последния път, когато си подремвал и си търсил разтуха под дълбоката сянка на столетно дърво? До теб ромоли поточе, птички пеят, щурчета свирят, мравки те лазят… Животът е хубав и усмивка грейва по лицето ти.

„Това място е чудесно и ще взема да доведа тайфата другия път.“ И айде, колата е натоварена с неща и хора от първа необходимост – хладилната чанта, детската люлка, бабата. След дълъг офроуд преход стигате до реката, но вековната гора и романтиката са отишли на кино – дървото е отсечено, реката е зеленясала и мирише лошо, слънцето жарко пече. Тишина. Даже и мравките са офейкали.

Гняв и възмущение изпълват душите. „Е, не! Тоя път ще вземем мерки!“ Дружно решавате да възстановите идилията и да посадите нови дръвчета. Обаждате се на WWF, защото сте чули, че ние най-добре се справяме с тая задача, и питате „Какво да направим?“. А ние, защото вече сме го правили, ви даваме избор – по-лесно или по-трудно?

Първо, кой е собственикът на мястото, дето ще залесявате?
Второ, да са от подходящ вид и произход фиданките, да изберете между летен и зимен дъб, бяла и черна топола, какво ще се сади, колко броя, кога… (Да намерите разсадник за фиданките.)
Трето, да ги засадите в студ и мокра кал – само късно наесен (октомври-ноември) или рано през пролетта (февруари-март).
Четвърто, да поливате фиданките в суша, да ги плевите, да им оставяте сянка, да се разрохква почвата… Станаха минимум 5 години от вашия живот и портфейл.

letter Има и лесен за вас начин да засадите дърво и да дадете старт на нова гора! Възложете го на нас, ние знам как става. Правим го от години, по правилния начин - стотици хиляди дръвчета из цялата страна!