Създавайте истински нови гори с WWF!

Начало на кампанията: 10.10.2019

Как се създава истинска гора? Ние знаем това, довери ни се.

Създавайте истински нови гори с WWF!
11 379 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS GORA

Как да засадиш дърво – по трудния или по лесния начин?

Помниш ли последния път, когато си подремвал и си търсил разтуха под дълбоката сянка на столетно дърво? До теб ромоли поточе, птички пеят, щурчета свирят, мравки те лазят… Животът е хубав и усмивка грейва по лицето ти.

„Това място е чудесно и ще взема да доведа тайфата другия път.“ И айде, колата е натоварена с неща и хора от първа необходимост – хладилната чанта, детската люлка, бабата. След дълъг офроуд преход стигате до реката, но вековната гора и романтиката са отишли на кино – дървото е отсечено, реката е зеленясала и мирише лошо, слънцето жарко пече. Тишина. Даже и мравките са офейкали.

Гняв и възмущение изпълват душите. „Е, не! Тоя път ще вземем мерки!“ Дружно решавате да възстановите идилията и да посадите нови дръвчета. Обаждате се на WWF, защото сте чули, че ние най-добре се справяме с тая задача, и питате „Какво да направим?“. А ние, защото вече сме го правили, ви даваме избор – по-лесно или по-трудно?

Първо, кой е собственикът на мястото, дето ще залесявате?
Второ, да са от подходящ вид и произход фиданките, да изберете между летен и зимен дъб, бяла и черна топола, какво ще се сади, колко броя, кога… (Да намерите разсадник за фиданките.)
Трето, да ги засадите в студ и мокра кал – само късно наесен (октомври-ноември) или рано през пролетта (февруари-март).
Четвърто, да поливате фиданките в суша, да ги плевите, да им оставяте сянка, да се разрохква почвата… Станаха минимум 5 години от вашия живот и портфейл.

letter Има и лесен за вас начин да засадите дърво и да дадете старт на нова гора! Възложете го на нас, ние знам как става. Правим го от години, по правилния начин - стотици хиляди дръвчета из цялата страна!

Целта

Посветили сме се на горите по бреговете на реките – в края на ноември ще залесяваме с 12 000 фиданки по брега на река Марица на входа на гр. Стамболийски.

Някога те са били истински райски кътчета за животни, птици, риби, хора. Днес по-голямата част от тях са изсечени и това е проблем, който се стремим да разрешим.

Абонирайте се за месечно дарение чрез sms на номер 17 777 с текст DMS GORA. Участвайте активно в създаването и грижите за новите гори!

Благодарим ви от сърце!

Всеки дарител, изпратил дарителски SMS за кампанията, може да вземе сертификат от тук: https://www.spasetedivatapriroda.bg/dms.php

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!