17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS GORA – Създавайте истински нови гори с WWF!

Кампанията е стартирала на: 10.10.2019
DMS GORA – Създавайте истински нови гори с WWF!
 • Необходима сума: Кампанията набира текущо
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 0 лв.
 • Събрани през ОББ: 0 лв.
 • Изпратени SMS: 53 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 2 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 2 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS GORA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS GORA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

КАК СЕ СЪЗДАВА ИСТИНСКА ГОРА?

Как да засадиш дърво – по трудния или по лесния начин?

Помниш ли последния път, когато си подремвал и си търсил разтуха под дълбоката сянка на столетно дърво? До теб ромоли поточе, птички пеят, щурчета свирят, мравки те лазят… Животът е хубав и усмивка грейва по лицето ти.

„Това място е чудесно и ще взема да доведа тайфата другия път.“ И айде, колата е натоварена с неща и хора от първа необходимост – хладилната чанта, детската люлка, бабата. След дълъг офроуд преход стигате до реката, но вековната гора и романтиката са отишли на кино – дървото е отсечено, реката е зеленясала и мирише лошо, слънцето жарко пече. Тишина. Даже и мравките са офейкали.

Гняв и възмущение изпълват душите. „Е, не! Тоя път ще вземем мерки!“ Дружно решавате да възстановите идилията и да посадите нови дръвчета. Обаждате се на WWF, защото сте чули, че ние най-добре се справяме с тая задача, и питате „Какво да направим?“. А ние, защото вече сме го правили, ви даваме избор – по-лесно или по-трудно?

Първо, кой е собственикът на мястото, дето ще залесявате?
Второ, да са от подходящ вид и произход фиданките, да изберете между летен и зимен дъб, бяла и черна топола, какво ще се сади, колко броя, кога… (Да намерите разсадник за фиданките.)
Трето, да ги засадите в студ и мокра кал – само късно наесен (октомври-ноември) или рано през пролетта (февруари-март).
Четвърто, да поливате фиданките в суша, да ги плевите, да им оставяте сянка, да се разрохква почвата.
Станаха минимум 5 години от вашия живот и портфейл.

Има и лесен за вас начин да засадите дърво и да дадете старт на нова гора!

Какъв е той ли? Ами да го възложите на нас от WWF. Знаем как става. Правим го от години, по правилния начин! Стотици хиляди дръвчета из цялата страна!

Посветили сме се на горите по бреговете на реките – в края на ноември ще залесяваме с 12 000 фиданки по брега на река Марица на входа на гр. Стамболийски.

Някога те са били истински райски кътчета за животни, птици, риби, хора. Днес по-голямата част от тях са изсечени и това е проблем, който се стремим да разрешим.

Абонирайте се за месечно дарение чрез sms на номер 17 777 с текст DMS GORA. Участвайте активно в създаването и грижите за новите гори!

Благодарим ви от сърце!

Всеки дарител, изпратил дарителски SMS за кампанията, може да вземе сертификат от тук: https://www.spasetedivatapriroda.bg/dms.php

 

Уеб адрес: www.wwf.bg/

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS GORA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS GORA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)