Кампания за животни в нужда на ДОГ ХЕЛП БГ

Начало на кампанията: 01.07.2019

Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „ДОГ ХЕЛП БГ“ е създадено през 2018 от няколко доброволци и е посветило усилията си на защитата, спасяването, лечението, отглеждането, задомяването и подобряването на живота на животни в беда, на безстопанствени кучета и котки, както и на болни и изоставени животни.

Кампания за животни в нужда на ДОГ ХЕЛП БГ
image
Кампанията се нуждае от 5 000 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS DOGHELP

За кампанията

Ние вярваме, че зависимите от хората животни като кучето и котката трябва да имат сигурни домове, в които да са защитени от променливите климатични условия, агресията на недобронамерени лица, да бъдат хранени, обгрижвани и обичани.

За изминалата  почти година сдружението е успяло да спаси, кастрира, излекува и задоми стотици животни. А отделно ежемесечно се грижим за над 40 безстопанствени животни, осигурявайки им храна и медицински грижи.

Спомагаме намирането на надеждни домове и любящи осиновители на спасените от нас животни в България и в чужбина при пълно съблюдаване на действащите закони в съответните държави. Чрез своите кампании и обществено полезна дейност „ДОГ ХЕЛП БГ“ цели да възпита и утвърди идеята за ценността на всеки живот.

Сътрудничим с Министерство на вътрешните работи и Българска агенция по безопасност на храните при проверки на кастрационни центрове, домашни адреси, общински приюти и частни приюти за прояви на нехуманно, жестоко отношение или неправилно отглеждане; в гореописаните случаи изземваме животните от техните стопани и/или приюти и ги транспортираме до безопасна за тях среда на отглеждане, търсим им домове и ги лекуваме.

Малкият екип на сдружението приема и се отзовава на сигнали от цялата страна. Сблъсквали сме се със случаи на изключителна жестокост и агресия, от една страна, и от друга – на тотално безхаберие и немарливост от страна на собственици на животни, които чрез действията си или липсата на такива обричат невинни същества на живот, изпълнен със страдание и страх.

letter Ние се издържаме изцяло от даренията на хора, съпричастни с каузата ни. Независимо, че средствата почти никога не стигат, ние не отказваме да поемем спешен случай на животно в беда, като при това не обвързваме хората, търсещи помощ, със заплащане.

Защо го правим?

Нашата цел е да оказваме помощ на нуждаещи се животни, да ги закриляме и предпазваме от човешката жестокост, да популяризираме хуманното отношение към тях, както и да редуцираме популацията на бездомни животни.

Необходими са ни около 5000 лева месечно за лечение, настаняване на безопасно място, транспорт и търсене на осиновители на бездомни, болни и малтретирани животни, за което разчитаме единствено на дарители.

Благодарим за подкрепата!

 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!