17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

Осиновяването – сбъднато семейство! DMS OSINOVEN

Кампанията е стартирала на: 20.03.2019
Осиновяването – сбъднато семейство! DMS OSINOVEN
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 2 лв.
 • Събрани през ОББ: 0 лв.
 • Изпратени SMS: 56 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 8 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS OSINOVEN Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS OSINOVEN на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Кампанията е сред каузите в националната дарителска инициатива „България дарява“!

Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ вдъхновява хората да преодоляват стереотипите, свързани с осиновяването, които са насаждани с поколения. Това са устойчиви нагласи, които често пъти са в основата на дискриминационно отношение.

Осиновяването е дълъг процес, в началото на който обикновено стои травма. Преодоляването й се нуждае от целенасочено и професионално подпомагане. За целта сме изградили групи за взаимопомощ, осъществяваме проучвания, създаваме текстови и видео материали. Осъществяваме две обществено значими събития през годината – Национални информационни седмици за осиновяването и Щъркелов ден.

Ние помагаме да намериш разбираем отговор на въпросите си, да разбереш, че пътят ти е споделен. Да откриеш, че трудностите, които срещаш, някой друг също ги е преживял и е намерил своя начин да ги преодолее. Да предложиш на своите близки и приятели достъпен начин да опознаят света на осиновяването. Да покажеш на приятелчетата на твоето дете, че осиновяването е още един начин децата да срещат родителите си и семейството да става по-голямо.

„Осиновяването – сбъднато семейство!“ е проект за заснемане на серия от кратки видеоклипове, в които осиновени хора и родители, осиновили деца ще споделят личния си опит и преживявания в различни етапи от процеса на осиновяване: – решението за осиновяване, процедурата по проучване, първите дни у дома, как да говорим с децата си за тяхната история, как да ги преведем от ранната детска възраст до уверени млади хора. 

Изработването и разпространението на такива клипове ще спомогне и за формиране на обществена нагласа за толерантно, хуманно и цивилизовано отношение към осиновяването, родителите и техните осиновени деца.

Подкрепете ни, за да можем да покажем още страни от многоликия свят на осиновяването – свят на любов, доверие и безрезервна подкрепа! 


Информация за стойността на даренията и разходите по системата. 
Актуална информация за набраните дарения.  

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Уеб адрес: baoo-bg.org/

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS OSINOVEN Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS OSINOVEN на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)