Осиновяването – сбъднато семейство!

Осиновяването е дълъг процес, в началото на който обикновено стои травма. Преодоляването й се нуждае от целенасочено и професионално подпомагане!

Осиновяването – сбъднато семейство!
120 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS OSINOVEN

За кампанията

Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ вдъхновява хората да преодоляват стереотипите, свързани с осиновяването, които са насаждани с поколения. Това са устойчиви нагласи, които често пъти са в основата на дискриминационно отношение.

Осиновяването е дълъг процес, в началото на който обикновено стои травма.  Преодоляването й се нуждае от целенасочено и професионално подпомагане. Затова сме изградили групи за взаимопомощ, осъществяваме проучвания, създаваме текстови и видео материали. Два пъти в годината организираме две големи събития по темата за осиновяването – Национални информационни седмици за осиновяването и Щъркелов ден.

Ние помагаме да намериш разбираем отговор на въпросите си, да разбереш, че пътят ти е споделен.

 • Да откриеш, че трудностите, които срещаш, някой друг също ги е преживял и е намерил своя начин да ги преодолее.
 • Да предложиш на своите близки и приятели достъпен начин да опознаят света на осиновяването.
 • Да покажеш на приятелчетата на твоето дете, че осиновяването е още един начин децата да срещат родителите си и семейството да става по-голямо.

„Осиновяването – сбъднато семейство!е проект за заснемане на серия от кратки видеоклипове, в които осиновени хора и родители, осиновили деца ще споделят личния си опит и преживявания в различни етапи от процеса на осиновяване: – решението за осиновяване, процедурата по проучване, първите дни у дома, как да говорим с децата си за тяхната история, как да ги преведем от ранната детска възраст до уверени млади хора. 

letter Подкрепете ни, за да можем да покажем още страни от многоликия свят на осиновяването - свят на любов, доверие и безрезервна подкрепа! 

Какво целим?

Със събраните дарения ще бъдат изработени и разпространени информационни клипове, които ще спомогнат за формиране на обществена нагласа за толерантно, хуманно и цивилизовано отношение към осиновяването, родителите и техните осиновени деца.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!