Отворете сърцата си за бездомните животни!

Начало на кампанията: 22.10.2018

Средствата от кампанията ще бъдат използвани за обгрижване на приемните ни животни, както и за кастрации на животни, които не могат да бъдат обслужени от общинската програма.

Отворете сърцата си за бездомните животни!
Кампанията се нуждае от 4 400 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS HEART

За кампанията

СНЦ „Сърце за животните” – Бургас е организация от доброволци, която следва трите стъпки в спасяването на котки и кучета – прибиране от улицата, лечение и задомяване.  Поемаме и тежки случаи – трикраки, двукраки, слепи, новородени, прегазени, пребити, с диагноза СПИН.

Нашата кауза са кастрациите като бърз и ефективен начин за решаване на проблема със свръхпопулацията. Бездомните животни в България са много повече, отколкото могат да поемат организациите и доброволците.

Работим върху превенцията с цел коренна промяна на положението с бездомните животни – намаляване на популацията чрез кастрации, както и чрез въвеждане на закони  и наредби, заимствани от опита на европейските държави.

Веднага след регистрацията на сдружението инициирахме и проведохме над 10 срещи с общината с акцент върху подобряване кастрационната програма на котки. В резултат на срещите се направиха важни промени. Насърчаваме хората да кастрират, защото това е важна стъпка към решаването на проблема. Предоставили сме опции за платени кастрации по преференциални цени в 2 клиники.

Създадохме Фонд за кастрации – за да обхванем по-голям брой животни, също и за населени места около Бургас, в които няма безплатни кастрации, както и за животни, които изискват по-специални грижи след кастрацията. Имаме желание да обособим помещение за следоперативно възстановяване на кастрирани котки.

Защитаваме тезата, че домашните любимци също трябва да бъдат кастрирани, за да се спре притока към улицата на новородени и нежелани бебета. Трябва да се подобри и контрола върху чипирането  и регистрирането на домашните кучета, за да се намали възможността да бъдат изхвърляни и изоставяни като ненужна вещ. Искаме да променим и отношението на хората към бездомните животни. Те не са пречка и носители на зарази и имат право на достоен живот.

Нашата цел

Надяваме се в резултат на адекватни мерки за намаляване на популацията чрез кастриране, въвеждане на работещи закони и наредби, спазването им и налагането на съответните санкции, до няколко години бездомните животни по улиците да намалеят до ниво, на което всички животни в нужда могат да бъдат прибирани, обгрижвани и задомявани.

Без да се налага да правим избор кого да спасим или да обречем на смърт. В едно по-напреднало общество – насилниците над животни, както и собствениците, изоставящи животните си, ще получават предвидените по закон наказания. Зоополицията ще знае задълженията си и ще реагира на сигнали.

За покриване на разходите на животните в приемните ни домове ежемесечно са необходими около 4400 лв. В този разход не са включени кастрациите на бездомни животни, които планираме да правим.

mix

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!