Отворете сърцата си за бездомните животни!

Отворете сърцата си за бездомните животни!

Начало на кампанията: 22.10.2018
Цел: 4 400 лв. месечно
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
4756 2240 220 175 лв. 16 лв. 30 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 26 от 2 лв.4 от 5 лв.

За кампанията

СНЦ „Сърце за животните” – Бургас е организация от доброволци, която следва трите стъпки в спасяването на котки и кучета – прибиране от улицата, лечение и задомяване.  Поемаме и тежки случаи – трикраки, двукраки, слепи, новородени, прегазени, пребити, с диагноза СПИН.

Нашата кауза са кастрациите като бърз и ефективен начин за решаване на проблема със свръхпопулацията. Бездомните животни в България са много повече, отколкото могат да поемат организациите и доброволците.

Работим върху превенцията с цел коренна промяна на положението с бездомните животни – намаляване на популацията чрез кастрации, както и чрез въвеждане на закони  и наредби, заимствани от опита на европейските държави.

Веднага след регистрацията на сдружението инициирахме и проведохме над 10 срещи с общината с акцент върху подобряване кастрационната програма на котки. В резултат на срещите се направиха важни промени. Насърчаваме хората да кастрират, защото това е важна стъпка към решаването на проблема. Предоставили сме опции за платени кастрации по преференциални цени в 2 клиники.

Създадохме Фонд за кастрации – за да обхванем по-голям брой животни, също и за населени места около Бургас, в които няма безплатни кастрации, както и за животни, които изискват по-специални грижи след кастрацията. Имаме желание да обособим помещение за следоперативно възстановяване на кастрирани котки.

Защитаваме тезата, че домашните любимци също трябва да бъдат кастрирани, за да се спре притока към улицата на новородени и нежелани бебета. Трябва да се подобри и контрола върху чипирането  и регистрирането на домашните кучета, за да се намали възможността да бъдат изхвърляни и изоставяни като ненужна вещ. Искаме да променим и отношението на хората към бездомните животни. Те не са пречка и носители на зарази и имат право на достоен живот.