17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS HEART – Отворете сърцата си за бездомните животни!

Кампанията е стартирала на: 22.10.2018
DMS HEART – Отворете сърцата си за бездомните животни!
 • Необходима сума: 4 400 лв. месечно
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 15 лв.
 • Събрани през ОББ: 35 лв.
 • Изпратени SMS: 1011 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 161 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 4 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 7 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS HEART Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS HEART на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Кои сме ние

СНЦ „Сърце за животните” – Бургас е организация от доброволци, която следва трите стъпки в спасяването на котки и кучета – прибиране от улицата, лечение и задомяване.  Поемаме и тежки случаи – трикраки, двукраки, слепи, новородени, прегазени, пребити, с диагноза СПИН.

Нашата мисия

Нашата кауза са кастрациите като бърз и ефективен начин за решаване на проблема със свръхпопулацията. Бездомните животни в България са много повече, отколкото могат да поемат организациите и доброволците. Работим върху превенцията с цел коренна промяна на положението с бездомните животни – намаляване на популацията чрез кастрации, както и чрез въвеждане на закони  и наредби, заимствани от опита на европейските държави.

Веднага след регистрацията на сдружението инициирахме и проведохме над 10 срещи с общината с акцент върху подобряване кастрационната програма на котки. В резултат на срещите се направиха важни промени. Насърчаваме хората да кастрират, защото това е важна стъпка към решаването на проблема. Предоставили сме опции за платени кастрации по преференциални цени в 2 клиники.

Създадохме Фонд за кастрации – за да обхванем по-голям брой животни, също и за населени места около Бургас, в които няма безплатни кастрации, както и за животни, които изискват по-специални грижи след кастрацията. Имаме желание да обособим помещение за следоперативно възстановяване на кастрирани котки.

Средствата от кампанията ще бъдат използвани за обгрижване на приемните ни животни, както и за кастрации на животни, които не могат да бъдат обслужени от общинската програма.

Защитаваме тезата, че домашните любимци също трябва да бъдат кастрирани, за да се спре притока към улицата на новородени и нежелани бебета. Трябва да се подобри и контрола върху чипирането  и регистрирането на домашните кучета, за да се намали възможността да бъдат изхвърляни и изоставяни като ненужна вещ. Искаме да променим и отношението на хората към бездомните животни. Те не са пречка и носители на зарази и имат право на достоен живот.

Нашата цел

Надяваме се в резултат на адекватни мерки за намаляване на популацията чрез кастриране, въвеждане на работещи закони и наредби, спазването им и налагането на съответните санкции, до няколко години бездомните животни по улиците да намалеят до ниво, на което всички животни в нужда могат да бъдат прибирани, обгрижвани и задомявани. Без да се налага да правим избор кого да спасим или да обречем на смърт. В едно по-напреднало общество – насилниците над животни, както и собствениците, изоставящи животните си, ще получават предвидените по закон наказания. Зоополицията ще знае задълженията си и ще реагира на сигнали.

За покриване на разходите на животните в приемните ни домове ежемесечно са необходими около 4400 лв. В този разход не са включени кастрациите на бездомни животни, които планираме да правим.

mix

 


Иформация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS HEART Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS HEART на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)