Помогни на дете! Заедно можем!

Подпомагането на деца без родители е благородна кауза, която би докоснала всеки човек. Българинът е с добро сърце и има желание да помата, при ясна кауза.

Помогни на дете! Заедно можем!
5 707 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS POMOGNI

За кампанията

Вярваме, че желанието ни да помагаме на деца, които са загубили родител при трудова злополука ще бъде подкрепено от българската общественост и хората ще ни съдействат да продължим да изпълняваме ангажиментите си към децата, които съдбата е поставила в неравностойно положение.

От 1998 г., в продължение на 20 години, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” се грижи за подобряване живота на деца без родители.

Подпомагат се деца, които са загубили родителите си при трудова злополука с месечна стипендия. Стипендиите се изплащат до завършване на средно образование на децата.

Всяка година на абитуриентите се изплаща по 200 лв. еднократна помощ. Към момента се изплащат по 50 лв. на месец на 45 деца. През юли и авгус, когато са във ваканция не се изплащат стипендии. Годишният разход за децата за 2018 г.е около 25 хил. лв., което е и сумата, която се надяваме да успеем да съберем.

letter Когато децата загубят дори един от родителите си, техният свят се разпада, те се нуждаят от упора и сигурност.

Целта

Всяка година над 100 работници и служители губят живота си при трудова злополука, в т.ч. синдикални членове.

Желанието ни е да помогнем на децата на загинали при трудова злополука синдикални членове. При изключителни случаи помагаме и на деца останали без родители при драматични обстоятелства, тежки катастрофи, бедствия и други.

Помощта на децата, останали без родители е не само финансова подкрепа, а и морална упора. Благотворителният фонд дава на децата надежда, топлина, увереност и усешането, че не са забравени и има кой да им подаде ръка в труден момент.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!