Уважаеми дарители,
поради технически причини след 25 август 2023 г. месечните SMS абонаменти са таксувани със закъснение на 4 и 5 октомври. Част от дарителите, които са клиенти на Yettel, са били погрешно таксувани два пъти. Телекомът работи за възстановяване на надвзетите суми, като това ще бъде отразено с корекция в следващата месечна фактура.

Моля да ни извините за причиненото неудобство и Ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Помогни на дете! Заедно можем!

Помогни на дете! Заедно можем!

Начало на кампанията: 25.04.2018
Цел: 25 000 лв.
Остават: 19 498 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
1895 735 329 329 лв. 5 лв. 158 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 1 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Вярваме, че желанието ни да помагаме на деца, които са загубили родител при трудова злополука ще бъде подкрепено от българската общественост и хората ще ни съдействат да продължим да изпълняваме ангажиментите си към децата, които съдбата е поставила в неравностойно положение.

От 1998 г., в продължение на 20 години, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” се грижи за подобряване живота на деца без родители.

Подпомагат се деца, които са загубили родителите си при трудова злополука с месечна стипендия. Стипендиите се изплащат до завършване на средно образование на децата.

Всяка година на абитуриентите се изплаща по 200 лв. еднократна помощ. Към момента се изплащат по 50 лв. на месец на 45 деца. През юли и авгус, когато са във ваканция не се изплащат стипендии. Годишният разход за децата за 2018 г.е около 25 хил. лв., което е и сумата, която се надяваме да успеем да съберем.

letter Когато децата загубят дори един от родителите си, техният свят се разпада, те се нуждаят от упора и сигурност.