17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS POMOGNI – Кампания „Помогни на дете! Заедно можем!”

Кампанията е стартирала на: 25.04.2018
DMS POMOGNI – Кампания „Помогни на дете! Заедно можем!”
 • Необходима сума: 25 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 5 лв.
 • Събрани през ОББ: 254 лв.
 • Изпратени SMS: 1336 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 184 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 31 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 7 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 1 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS POMOGNI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS POMOGNI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Подпомагането на деца без родители е благородна кауза, която би докоснала всеки човек. Българинът е с добро сърце и има желание да помата, при ясна кауза. Вярваме, че желанието ни да помагаме на деца, които са загубили родител при трудова злополука ще бъде подкрепено от българската общественост и хората ще ни съдействат да продължим да изпълняваме ангажиментите си към децата, които съдбата е поставила в неравностойно положение.

От 1998 г., в продължение на 20 години, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” се грижи за подобряване живота на деца без родители. Подпомагат се деца, които са загубили родителите си при трудова злополука с месечна стипендия. Стипендиите се изплащат до завършване на средно образование на децата. Всяка година на абитуриентите се изплаща по 200 лв. еднократна помощ. Към момента се изплащат по 50 лв. на месец на 45 деца. През юли и авгус, когато са във ваканция не се изплащат стипендии. Годишният разход за децата за 2018 г.е около 25 хил. лв., което е и сумата, която се надяваме да успеем да съберем.

Всяка година над 100 работници и служители губят живота си при трудова злополука, в т.ч. синдикални членове. Желанието ни е да помогнем на децата на загинали при трудова злополука синдикални членове. При изключителни случаи помагаме и на деца останали без родители при драматични обстоятелства, тежки катастрофи, бедствия и други.

Когато децата загубят дори един от родителите си, техният свят се разпада, те се нуждаят от упора и сигурност. Помощта на децата, останали без родители е не само финансова подкрепа, а и морална упора. Благотворителният фонд дава на децата надежда, топлина, увереност и усешането, че не са забравени и има кой да им подаде ръка в труден момент.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Уеб адрес: www.knsb-bg.org

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS POMOGNI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS POMOGNI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)