Лечение и кастрация на бездомни животни

Начало на кампанията: 04.10.2012

Грижата за бездомните кучета и котки е основана на философията на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ за един свят, в който хората се отнасят към животните с уважение, съчувствие и разбиране. През 2012 г. ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира дейността на ветеринарната клиника в гр. Банкя, която разполага и с мобилна ветеринарна амбулатория. Екипът ни от ветеринарни специалисти извършва безплатни кастрации, обезпаразитяване, идентификация, а при необходимост и лечение на четириноги улични обитатели. Дейностите на фондацията се осъществяват изцяло с дарителски средства.

Лечение и кастрация на бездомни животни
Кампанията се нуждае от 2 000 лв. месечно
526 лв. дарени този месец остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS LAPI

За кампанията

Усилията ни са насочени както към ограничаване на броя на бездомните кучета и котки чрез използване на най-хуманния и ефективен метод – кастрацията, така и към формиране на разбиране и приемане на техните нужди от страна на хората, сред които живеят.

Вашият дарителски SMS ще подпомогне работата на ветеринарния ни екип чрез закупуване на медикаменти и медицински консумативи. Всеки изпратен  SMS означава много за нас!

С два SMS-а ще закупим 1 доза ваксина против бяс за куче или коте или препарат за вътрешно обезпаразитяване. Шест SMS-а ще покрият разходите за упойка на една котка, а с четиринадесет SMS-а ще осигурим всички медикаменти, необходими  за кастрацията й.

 Абонамент от 5 лева е равен на вътрешно обезпаразитяване и 1 доза антибиотик при кастрация на една котка, абонамент от 2х5 лв. – на външно и вътрешно обезпаразитяване при кастрация на едно куче.

Всеки изпратен дарителски СМС означава много за нас!

letter Вашата подкрепа от 2 000 лв. на месец означава още 400 кастрирани и ваксинирани котки всяка година. Тези котки няма да създадат поколение от нови бездомничета, които да са подложени на глад и лоши климатични условия или да станат жертва на трафика и други опасности на градската среда.  

Нашата цел

През последните години наблюдаваме изключително нарастване на броя на бездомните котки. Изчислено е, че две некастрирани котки могат хипотетично да се възпроизведат до 54 000 за 10 години.

За съжаление, около 70 % от новородените умират след кратък живот в страдание. Затова ние от ЧЕТИРИ ЛАПИ искаме кастрационната ни програма да обхване още по-голям брой бездомни или дворни котета.

Благодарим на нашите редовни дарители, които правят мисията ни възможна!

Благодарим за всеки изпратен SMS, който подпомага работата на ветеринарната клиника на ЧЕТИРИ ЛАПИ!

Снимки:© FOUR PAWS
© FOUR PAWS | Hristo Vladev

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!