За една нормална учебна година
DMS UCHIM

За една нормална учебна година

Кампанията приключва с успех! Благодарим на всички дарители, които подкрепиха тази кауза!

Сподели

Заедно събрахме 3 983 лв.

Брой еднократни SMS-и от 2 лв. Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
125 0 0 0 788 лв. 185 лв. 2885 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв. 0 от 5 лв. 0 от 10 лв.

Преди 15 септември

Учениците без родители от общинските Преходни жилища в Горна баня имат нужда от базови неща, за да започнат новата учебна година както всички други деца – раници, тетрадки, моливи и други елементарни ученически нужди. За тях често няма осигурено финансиране и те разчитат на помощ от дарители.

Обичайно в края на лятото родителите на ученици започват да правят списъци и да организират набавянето на всичко необходимо за новата учебна година. Но животът е такъв, че не всички ученици имат родители и близки, които да се погрижат за тях.

Затова организираме набиране на средства за базовите училищни нужди на 14-те деца и младежи без родители от общинските Преходни жилища в кв. Горна баня в София.

Тъжната истина е, че децата без родители, които живеят в Преходните жилища, разполагат единствено с покрив над главата си и храна, осигурени от Общината. За всичко останало те разчитат на добрата воля на дарителите – от бельо, дрехи и обувки до химикалки и острилки за моливи, тетрадки и евентуално някой разхлаждащ сладолед. Ако останат лев-два, разбира се…

letter Ясно е, че началото на учебната година е свързано с немалко разходи – учебни пособия, раници, спортни облекла и какво ли още не. Досега това е една от най-големите и системни трудности, с които ръководството на дома ежегодно се сблъсква – липсата на средства за елементарни ученически нужди. А когато трябва да се осигурят допълнителни уроци и извънучилищни занимания, положението става още по-сложно.