DMS PENYO – Пеньо Пенев
DMS PENYO

DMS PENYO – Пеньо Пенев

Кампанията е прекратена, Пеньо се възстановява добре след трансплантацията. Резултатите през DMS от началото на кампанията са:

  • Събрани през еPay: 332 лв.
  • Събрани през ОББ: 711 лв.
  • Изпратени SMS: 4844 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 57 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

 

Пеньо Пенев е на 38 год., от Горна Оряховица. На 11 октомври 2017 год. на Пеньо е поставена диагноза „Остра моноцитна левкемия”. Веднага постъпва в клиника по хематология в УМБАЛ „Георги Странски” Плевен и му е проведен първи курс химиотерапия, след който става ясно, че за излекуване ще е необходима костно-мозъчна трансплантация.

Според близките на Пеньо, в България лекарите дават 2 до 5% шанс за живот, затова те се обръщат към Анадолу медикъл център, Истанбул за второ мнение. Диагнозата е потвърдена, но прогнозата на турските лекари е за 80% успех в лечението, ако се проведе при тях.

В момента Пеньо е в Турция за продължаване на химиотерапията. Средствата за нея са дарени от работодателя му. През януари 2018 год. предстои да бъде извършена и костномозъчната трансплантация. Стойността на операцията е 100 000 щатски долара.

Развитие

Средствата за трансплантацията бяха набрани и тя е извършена успешно през януари 2018 г. Следващите 3 месеца обаче са критични и Пеньо остава под болнично наблюдение и режим. Кампанията продължава за набиране на средства за покриване на болничните разходи.

Сподели

Заедно събрахме 6 056 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
4899 57 0 711 лв. 332 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията