17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS KRISTIN – Кристин Бончева, 5 г.

Кампанията е стартирала на: 14.12.2017
DMS KRISTIN – Кристин Бончева, 5 г.
 • Необходима сума: 50 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 1462 лв.
 • Събрани през ОББ: 3304 лв.
 • Изпратени SMS: 6812 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 650 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 2 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 13 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS KRISTIN Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS KRISTIN на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

За кампанията

Кристин Бончева е на 5 годинки, от Бургас. Кристин е родена недоносена, вследствие на което развива детска церебрална парализа – тежка спастична квадрипареза. Провеждани са многократни курсове рехабилитация в България, но Кристин така и не прохожда.

През юли 2017 год. с детето започват работа в рехабилитационен център „Рибем”, Истанбул. След три курса Кристин започва да ходи самостоятелно, макар и несигурно. Спастичността в крачетата намалява, активните движения са в по-голям обем, по-плавни и стабилни.

Препоръката на турските специалисти е да се продължи активната терапия в продължение на 1 година, но родителите не разполагат със средствата. Стойността на едногодишна рехабилитация е 50 000 лв. без разходи за път и престой.

Развитие

През 2018 год. Кристин продължава рехабилитацията си в център „Рибем”, но сега се налага да премине и през ортопедична операция в клиника Шпайзинг, Виена. Операцията ще е на 03.07., след това ще има 6-седмичен престой в гипс и веднага след махането му Кристин заминава отново за Рибем за интензивна, непрекъсната 2-месечна терапия за раздвижване. След приключването й ще стане ясно как ще продължи лечението занапред.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS KRISTIN Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS KRISTIN на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)